Det var han ikke alene om. 24 andre syklister gjorde det samme. Det helt spesielle var at denne barnefaren hadde barnet sitt på skulderen.

Kontroll

Barnefaren ble stanset mandag ettermiddag i krysset Torggata/Hausmanns gate. Han var én av 25 syklister som ble bøtelagt i løpet av bare én time. Alle fikk et forenklet forelegg på 1300 kroner hver. Politiet er bekymret:

– Dette er et veldig farlig kryss, og spesielt travelt mellom klokken 17 og 18, hvor vi sto der. Vi liker dårlig det vi har sett, sier politiførstebetjent Egil Pettersen ved Trafikkorpset i Oslo-politiet til Avisa Oslo.

Uansvarlig

Han karakteriserer det som uansvarlig av en barnefar å ha barnet sitt på skulderen under usikret transport på en elsparkesykkel.

Barnefaren fikk forenklet forelegg på 1300 kroner for rødlyskjøringen og en kraftig reprimande for å ha med barnet. Mannen risikerte en anmeldelse for overtredelse av veitrafikklovens paragraf 3, men slapp med rødlysboten.

Politiet slo til mot alle slags syklister som suste over det travle lyskrysset på rødt. Syklistene som ble tatt, kom fra Hausmannskvartalet og krysset Hausmanns gate mot Grünerløkka.

Én person fikk sitt kjøretøy beslaglagt. På skiltet bak sto det riktignok «elsykkel», men doningen hadde ingen pedaler.

– Dermed blir dette en moped uten pedaler. Man trenger bare å vri om gasshåndtaket og kjøre, sier Pettersen til AO.

Doningen skal nå til teknisk undersøkelse, og mannen er anmeldt for kjøringen.