Det gikk skikkelig galt for Aune Sand (55) under tv-innspilling i Kalvåg på Vestlandet sankthansaften. Et forsøk på å fyre av en kanon endte med at tv-profilen fra Hvaler selv sto i full fyr. Nå takker han morens ull for at det ikke gikk verre.

Skulle fyre av kanon

– Jeg ønsker egentlig ikke å si så mye mer enn at jeg ønsker å berømme meget dyktige leger og sykepleiere på Førde sykehus, samt ambulansepersonell i Kalvåg, skriver Aune Sand i en tekstmelding til Fredriksstad Blad.

Det var på sankthansaften, under siste dag av innspillingen av den nye TV2-serien «Alex og Aune», at det gikk galt da det skulle fyres av en kanon fra båten.

Det var flere medier som har omtalt ulykken.

Kjent med saken via media

– Vi har blitt kjent med saken gjennom media. Jeg har undersøkt og diskutert dette med våre jurister og vi kommer til å etterforske saken, sier Gulliksen.

– Hvis det er slik at det formelt ligger et klart arbeidsgiveransvar for filmselskapet, så skulle hendelsen også vært meldt til Arbeidstilsynet, sier Gulliksen til Firdaposten.

  • Her er podkasten Fredriksstad Blad lagde med Aune Sand og Alex Rosén i desember i fjor.

Sand skal ha fått førstegradsforbrenning i store deler av ansiktet og annengradsforbrenning på nesa. Litt av skjegget og øyenbrynet skal ble svidd av i eksplosjonen.

Det var i fjor at Alex Rosén og Sand tilbrakte sommeren sammen i Nord-Norge, noe som resulterte i tv-serien «Aune og Alex». I serien «Aune & Alex» kommer de godt under huden. Det var sesong to som nå ble spilt inn på Vestlandet.

Pressesjef i TV2, Jan-Petter Dahl, bekrefter også hendelsen overfor VG.

– Slik vi er blitt forklart dette i etterkant ble alle rutiner fulgt, men dessverre var ikke lokket på kruttesken lukket slik det burde vært, sier han til avisen.