Tar fulle båtførere hver helg

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet tar kampen mot båtpromille mer alvorlig enn noensinne. I sommer har politiet tatt folk i distriktet med båtpromille hver eneste helg.

DEL

Politiet i Fredrikstad har det siste året rustet opp kontrollhyppigheten på båtpromille. Problemet er blitt en prioritet. Dette gjelder definitivt særlig i sommermånedene.

Ute hver dag

– Båtkjøring, mørke, hastighet og alkohol er en svært dårlig kombinasjon. Det er kjempeviktig at folk tar dette på alvor, formaner fungerende politisjef i Fredrikstad, Inge Jensen.

Han forteller at politiet opererer med såkalt tabulert tjeneste for å demme opp for den enorme båttrafikken.

- Det betyr i praksis at vi er ute i båt hver dag og sjekker. Vi legger også noe av tjenesten i den tiden på døgnet hvor folk stort sett har drukket og sitter i båt, sier han.

Lensmannen på Hvaler: - Urovekkende mye båtpromille

Vis hensyn

Politibåten i Skjærhalden Gjestehavn er også flittig brukt, og folk med over 0,8 i promille har blitt tatt hver helg i sommer, to sist helg.

  To tatt for fyllekjøring på sjøen

- Det er klart at det er viktig å kose seg på sjøen, men det er faktisk mulig å få til dette uten alkohol. Det er svært viktig å vise hensyn til andre båtførere, avslutter den fungerende politisjefen. 

Artikkeltags