Søndag 13. november

Ny ulykke mellom bil og MC

Klokken 01:51 fikk politiet ny melding om trafikkulykke mellom bil og motorsykkel på Østsiden. Dette var den andre i løpet av kort tid. Mindre skader på fører av motorsykkel. Fører av bil, en mann i 50-årene fikk beslaglagt førerkortet på stedet.

Lørdag 12. november

Spyttet og slo politiet

Klokken 12:25 fikk politiet melding om utagerende person på Torvbyen kjøpesenter. Patruljen fikk kontroll på en mann i 30 – årene. Mannen sparket og spyttet på politiet. Han ble videre fremstilt på legevakten og overtatt av helsevesenet. Mannen ble anmeldt for forholdene.

Tyveri fra butikk

Klokken 14:46 fikk politiet melding om tyveri fra en butikk på østsiden. Patruljen fikk kontroll på en mann i 40-årene som ble bortvist fra stedet. Butikken vurderer anmeldelse i ettertid.

Måtte slepe seilbåt

Klokken 18:58 måtte politibåten bistå redningsskøyta med slep av en seilbåt som hadde problemer fra Ramsøy og inn til Gamlebyen.

Bil og MC i ulykke på Sarpsborgveien

Klokken 22.18 melder operasjonsleder hos Politiet at det har vært en ulykke på fylkesvei 22 på Østsiden, Sarpsborgveien.

Det dreier seg om en bil mot MC.

Mistet førerkortet ved Kalnes etter råkjøring

UP har gjennomført en laserkontroll på E6 ved Kalnes, og resultatet ble to reaksjoner. En mistet førerkortet etter å ha kjørt i 142 km/t i 100-sonen, mens den andre fikk en bot.

MC-fører tatt i 159 km/t på E6

Lørdag kveld melder politiet på Twitter om en MC-fører som hadde svært høy fart.

Føreren ble målt til 159 km/t i 100-sonen på E6, i Råde og sørover. Først ved Ingedal i Halden stanset det hele.

Da stoppet politiet føreren, en ung mann. Han blir anmeldt og han fikk førerkortet beslaglagt umiddelbart.

Nektet å følge pålegg om å forlate sentrum

Et drøy time etter midnatt ble en mann på 19 år anmeldt for å ha benyttet falsk legitimasjon til å komme inn på et utested. Han ble også bortvist fra Fredrikstad sentrum.

Bortvisningen tok han ikke hensyn til. Kort tid senere ble han påtruffet på et nytt utested og anmeldt igjen. Denne gang for å ikke etterkomme politiets pålegg.

Fredag 11. november

Tatt for grovt tyveri

En mann i 50-årene ble fredag kveld pågrepet og mistenkt for grovt tyveri fra en bedrift tidligere i uken. På adressen ble det funnet gods som kunnes settes i sammenheng med innbruddet samt mindre mengder narkotika, melder Fredrikstad-politiet.

Les mer her

Aggressive unge menn

To menn i 20-årene ble litt før klokken 21 bortvist fra Fredrikstad sentrum etter at de hadde vært aggressive ovenfor forbipasserende og var høylytte.

15-åring med kniv

Fredag kveld anmeldte politiet en gutt på 15 år for bruk av narkotika samt bæring av kniv på offentlig sted.

Ber bilister på E6 være oppmerksomme

Fredag kveld melder Vegtrafikksentralen at viltnemnda er i området rundt E6 ved Svinesundparken i Halden. De ser etter rådyr som oppholder seg nærme veien, og de ber derfor bilister være varsomme.
Brann i lekestue

Nødetatene rykket ut etter melding om brann i en lekestue rett før klokken seks fredag morgen. Brannvesenet jobber med slokking, og det er ingen personskade.

Det skriver politiet på Twitter.

Torsdag 10. november

Helseoppdrag på Torp

En leser forteller at det var tre politibiler og en ambulanse på Torp torsdag kveld litt før klokken 20. Operasjonsleder Terje Marsdal i politiet bekrefter at de har vært på stedet, men opplyser at det handlet om å bistå helsevesenet, og at det således ikke var snakk om kriminalitet.

Mindre kollisjon ved Simo

En FB-leser meldte om et sammenstøt mellom to biler i rundkjøringen ved Simo i 16.30-tiden.

Politiet bekrefter hendelsen:

– Det stemmer at to biler hadde et mindre sammenstøt. Vi har vært der, og det viste seg at dette ikke var alvorlig. Begge bilene kunne kjøre til nærmeste parkeringsmulighet, og fylle ut skademelding uten at vi behøvde å ta noen part i saken, forteller operasjonsleder Terje Marsdal i politiet.

15 fikk bøter i 60-sone

Utrykningspolitiet har hatt fartskontroll i 60-sone ved Missingmyr i Råde. Det ble utstedt 15 forenklede forelegg, opplyser operasjonsleder i politiet.

– Høyeste måling ble 80 kilometer i timen, skriver operasjonsleder på Twitter torsdag ettermiddag.

Stjal flere eldre bruktbiler i natt

I natt – mellom 04.00 og 05.00 har det vært innbrudd i en bilforretning i Floaveien.

Der har det blitt stjålet flere eldre bruktbiler, bilskilt og diverse pc-utstyr. Se oversikt her

Politiet har vært på stedet og oppretter sak, forteller de selv i en kort melding torsdag formiddag.

Anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann

Rett før midnatt onsdag kveld ble en mann i slutten av 30-årene bortvist fra et utested i Fredrikstad.

– Mannen var full. Det endte med at han ble vrang. Politiet ankom utestedet, og måtte sette han i arrest. Han er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann og ordensforstyrrelser, sier politiets operasjonsleder, Svein Walle.

Onsdag 9. november

Tre rådyrpåkjørsler

Onsdag ettermiddag og kveld har tre rådyr måttet bøte med livet i Fredrikstad-trafikken, opplyseroperasjonsleder Atle Vesttorp i politiet.

– Den første påkjørselen fant sted i Glomboveien klokken 16.10. Dyret var drept i sammenstøtet, og viltnemnda ble varslet. Klokken 17 skjedde det samme på Vetatoppen, også der var rådyret dødt, og viltnemnda ble varslet.

Klokken 17.20 meldte en bilist om et rådyr som lå skadet i veikanten langs Saltnesveien. Viltnemnda rykket ut, og avlivet dyret på stedet.

– Nå er det høst og veldig mørkt, og det er all grunn til å være ekstra årvåken når du kjører bil, sier Atle Vesttorp.


Stoppet på veien i påvirket tilstand

Klokken 23:55 ble en mann i 20-årene fra Oslo stoppet av en patrulje på Kalaveien i Sarpsborg.

– Han ble stanset i nærheten av 109-senteret fordi politiet mistenkte at han kjørte i påvirket tilstand. Han ble senere sendt til legevakt for prøvetaking. Politiet mistenker narkotika, sier politiets operasjonsleder, Terje Skaftnes.

Tirsdag 8. november

Fresende lyktestolpe på Saltnes

Klokken 16.20 rykket politi og brannvesen ut til Saltholmen i Saltnes etter melding om en fresende og brennende lyktestolpe. Det luktet svidd plast da nødetatene kom frem.

– Stolpen står ennå, og vi har ikke fått forklaringen ennå på hva som har skjedd, sier operasjonsleder Terje Marsdal i politiet tirsdag kveld.

Stakk fra bensinregningen for andre gang

YX Solgård ble tirsdag klokken 15.35 utsatt for en bilist som stakk fra regningen etter først å ha fylt drivstoff. Dette er andre gang den eldre svarte Mercedesen har vært på samme stasjon og kjørt fra regningen. Politiet har registreringsnummeret på bilen, og saken er anmeldt.

– Vi har foreløpig valgt å ikke gå ut med registreringsnummeret. Bilen er registrert i Sarpsborg, sier operasjonsleder Terje Marsdal i politiet. Saken blir etterforsket.

Utløste brannalarm på Legevakta

En mann i 30-årene nektet å forlate Legevakta tirsdag. Han satt inne og inntok alkoholholdig drikke, og ville ikke høre på de ansatte som ba han dra. Tvert imot utløste han en brannalarm, og påkalte dermed både politi og brannvesen. Dermed ble det en tur i arresten for mannen som er godt kjent av politiet fra før.

– Han erkjenner å ha utløst alarmen, sier operasjonsleder Terje Marsdal.

Rusfører på Rolvsøyveien

Klokken 17.30 ble en bil stanset av en UP-patrulje på Rolvsøyveien. Føreren, en mann i 50-årene, hadde ikke gyldig førerkort. Han ble bedt om å levere spyttprøve, og denne slo ut på rusfremkallende midler, og han ble tatt med til legevakta for ytterligere prøver.

–Forholdet er anmeldt, opplyser operasjonsleder Terje Marsdal

Mistenkt for ruskjøring på Årum

Klokken 18.50 ble en bil stanset av UP på Årum ved Uno X. Det var mistanke om ruspåvirket kjøring. Sjåføren, en mann i 20-årene fra Indre Østfold, er fortsatt mistenkt etter å ha avlagt rusprøve. Men fikk beholde førerkortet inntil resultatet av prøvene foreligger.

Utrykning til helsehuset

Brannvesenet i Fredrikstad hadde en utrykning gjennom byens sentrum ved 16-tiden tirsdag. Målet var Helsehuset på Kråkerøy.

Vaktleder hos Øst 110-sentral forteller til Fredriksstad Blad at det var en automatisk brannalarm, men det var ingen dokumentert hendelse som utløste den.

– Det er uvisst hvorfor den har slått seg på, sier vaktleder til FB.

Mandag 7. november

Ulykke på E6

Det var klokken 21.37 politiet fikk melding om en ulykke i Eidettunnelen.

– Det skal ikke være personskade. Det er en kollisjon mellom lastebil og personbil, opplyser politiets operasjonsleder.

Sørgående løp er stengt.

Trafikkuhell på Fredrikstadbrua

To personbiler er involvert i et uhell på Fredrikstadbrua. Det ble meldt til politiet klokken 15.37.

– Det har skjedd en påkjørsel bakfra, opplyser nærpolitisjef Even Klund til FB.

– Ingen personer ble skadet i sammenstøtet, og det er små materielle skader. Men vi må likevel regne med en del trafikale problemer, gitt at uhellet skjedde på et tidspunkt det er veldig mange biler ute, sa Klund til FB.

Ved 16.35-tiden er veien ryddet og køene er i ferd med å løse seg opp.

Rykker ut til brann ved Glemmen videregående skole

Mandag ettermiddag rykker brannvesenet ut etter en melding om brann i bygning på Glemmen videregående skole.

Denne meldingen ble sendtd ut 14.09:

– Klokken 14:07 fikk politiet en melding via brannvesenet om en brann i søppelkasse. Klokken 14:12 fikk vi beskjed om at den er slokket. Årsak og hvem som har slokket den er det altfor tidlig å si noe om, sier politiets operasjonsleder, Finn Håvard Aas.

----------------------

Sjåfør til sykehus for sjekk etter trafikkuhell

Nødetatene rykket mandag formiddag ut til en trafikkulykke i rundkjøringen ved Hafslund hovedgård.

Det er en bil som har kjørt i autovernet.

Vegtrafikksentralen Øst meldt at det var redusert fremkommelighet på riksvei 22 ved Hafslund hovedgård som følge av trafikkuhellet, som opplyses å involvere en lastebil.


Melding om mulig innbrudd

– Vi har fått en melding om et mulig innbrudd i Veum sykehus. Politiet har akkurat kommet frem på stedet, og er i kontakt med noen personer på stedet, sier operasjonsleder i politiet, Finn Håvard Aas, cirka klokken kort tid før klokken 08:30.

Han sier det er for tidlig å si om det er noe i tipset de har fått. Samtidig forteller han at det litt tidligere i helgen har vært innbrudd på stedet.

– Det har blitt tatt kabler og cover, informerer Aas.

Signalfeil gir forsinkelser på Østfoldbanen

Det er forsinkelser på Østfoldbanen inn mot Oslo etter en signalfeil på Ski stasjon.

Bane NOR meldte om feilen like før klokka 8, midt i morgenrushet.

– Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, opplyser Bane NOR.

Her kan du følge VYs trafikkinfo

Søndag 6. november

Tre mistet lappen for høy fart på E6 søndag kveld

Utrykningspolitiet (UP) avholdt en fartskontroll på E6 ved Eidettunnelen søndag kveld.

Øst politidistrikt meldte på Twitter søndag kveld at det ble gitt flere reaksjoner til førere som holdt for høy fart på E6-strekningen der høyeste tillatte hastighet er 100 kilometer i timen.

I løpet av kontrollen gjorde tjenestepersoner fra UP hele tre førerkortbeslag fra førere som kjørte for fort, og den høyeste målte hastigheten var 148 kilometer i timen i 100-sonen.

Politiet opplyser at det i tillegg ble utstedt til sammen 15 forenklede forelegg for fartsovertredelser.

Her kan du lese alle nyhetshendelser fra forrige uke