Lørdag 6. august

Skadeverk på Hvaler kirke

Klokken 09.40 søndag fikk politiet melding om at noen har knust et vindu på Hvaler kirke. Det var en ansatt som oppdaget skadeverket søndag morgen.

– I følge den ansatte må dette må ha skjedd etter klokken 15 lørdag, forteller operasjonsleder Terje Skaftnes. Saken vil bli anmeldt.

Knuste frontrute med askeberger

En kvinne ansatt ved Råde sykehjem fikk seg en ubehagelig overraskelse etter endt nattevakt søndag morgen. Da hun kom ut til bilen sin for å dra hjem fant hun frontruten knust. Gjerningsmannen hadde brukt et askebeger til vandalismen. Askebegeret lå igjen på stedet.

– Politiet vil gjerne ha opplysninger om saken. Hvis noen har sett aktivitet rundt sykehjemmet i natt bes de ta kontakt, sier operasjonsleder Terje Skaftnes på operasjonssentralen.

Fant mann med hodeskader

Klokken 05.40 påtraff en politipatrulje en mann i 50-årene på en bussholdeplass langs Rolvsøyveien. Han blødde fra et kutt over det ene øyet, klagde på smerter, og var åpenbart beruset.

– Vi lyktes ikke i å få klarhet i hva som hadde skjedd med mannen. Han ble overlatt i helsevesenets forvaring, opplyser operasjonsleder Terje Skaftnes.


To menn i slåsskamp

En mann i 30 årene og en mann i 20-årene, begge hjemmehørende i Fredrikstad, begynte å krangle inne på et utested i sentrum i natt. Det endte med slagsmål og utestedet ba om hjelp fra en politipatrulje. De kom til stedet klokken 02.15, og bortviste begge brusehanene.


Bortvist fra sentrum

Klokken 01.40 ble en 22 år gammel mann fra Halden bortvist fra Fredrikstad sentrum etter å ha kranglet inne på et utested.


Slåss og knuste rute etter å ha blitt kastet ut

Natt til søndag klokken 01.15 fikk politiet melding om slåsskamp ved et utested i sentrum. En mann i 20-årene fra Fredrikstad hadde skapt kvalm på et utested, hadde altså havnet i slåsskamp, og deretter blitt kastet ut. Han var sint i etterkant, og lot dette gå ut over en bil. Han knuste en av bilrutene. Dette forholdet vil bli anmeldt av bileieren, opplyser operasjonsleder Terje Skaftnes ved politiets operasjonssentral.


Båtbrann ved Søster

Lørdag ved 17.40-tiden meldes det om båtbrann ved Nordre Søster. Redningsaksjon er iverksatt.

- Vi ber om at øyevitner/båtfolk som har vært i nærheten om å ta kontakt med politiet, sier Edvard Middelton ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Les mer om brannen og redningsaksjonen som nå er avsluttet her

Tatt med to i promille

Klokken 03:00 meldte politiet på Twitter at politibåten hadde stanset en båtfører i en eldre tresnekke utenfor Gamlebyen. Vedkommende kjørte uten lanterner i mørket. Båtfører fremsto beruset, så det ble også gjennomført en promilletest. Båtføreren blåste det han var god for, og bevisopptaket viste 2.0 i promille. Sak ble opprettet. Les mer om hvordan båtføreren oppførte seg og ble tatt her

I tillegg har politibåten skrevet ut fire forelegg, blant annet for manglende bruk av vest, manglende bruk av lanterner og for fart.

Promillekontroll på Hvaler

Politiet gjennomførte promillekontroll på Hvaler natt til lørdag. Kontrollen ble gjennomført ved Hvalertunnelen, og ingen blåste til over lovlig verdi. Totalt 49 personer ble kontrollert.

Rev opp blomster på Køl

Natt til lørdag fikk politiet melding om skadeverk utenfor restauranten Køl, En mann og en kvinne ble observert mens de rev opp blomster.

– Vi sendte en patrulje til stedet, og møtte en mann i 50-årene fra Fredrikstad sammen med en kvinne i 40-årene. Patruljen slo fast at det manglet blomster, og tok personalia på de to, og bortviste dem fra sentrum frem til klokken 08 lørdag morgen, opplyser operasjonsleder Terje Skaftnes.

Urinering i Storgarta

En mann i 40-årene ble observert mens han urinerte i Storgata klokken 02.30 natt til lørdag. Han ble kontaktet av en politipatrulje, og blir anmeldt for forholdet.

Fredag 5. august

Cirka klokken 23:30 mottok politiet klager på en bil som kjørte rundt i sentrum og spilte svært høy musikk. Patruljen påtraff bilen i sentrum, og føreren ble bedt om å dempe musikken. Han ble også bortvist fra sentrum.

Torsdag 4. august

Mistet lappen i UP-kontroll

Én bilfører mistet lappen og fire andre fikk utstedt forenklede forelegg da Utrykningspolitiet gjennomførte en kontroll i Fredrikstad sent onsdag kveld. Bilføreren som måtte tåle førerkortbeslag hadde fra før for mange prikker i sitt førerkort.

Onsdag 3. august

Politiet ber om tips

Har du sett noe? En båt av type Skibsplast 15, med 55 hk Yamaha påhengsmotor har blitt stjålet mens den lå på henger i Ørje. Nå er hengeren blitt funnet på Gressvik - uten båt. Det er i løpet av de siste tre uker tyveriet har skjedd. Har du sett noe? da ber politiet deg ringe 64 99 91 30.

Mann og kvinne i MC-ulykke

Klokken 12:35 melder politiet om en MC-ulykke i Haredalveien i Onsøy. To personer, en kvine og en mann ble skadd da motorsykkelen de satt på skled på asfalten og gled av veien. Operasjonsleder Atle Vesttorp sier til VG at mannen har smerter i en fot og kvinnen har smerter i overkroppen og mageregionen. Kvinne er kjørt til sykehuset på Kalnes. Klokken 13 var køene i ferd med å løse seg opp, melder FRedriksstad Blads fotograf på stedet.

Lastebiler i trafikkulykke på Gressvik

To lastebiler var sent onsdag ettermiddag involvert i en trafikkulykke på Gressvik, skriver Øst 110-sentral på sin Twitter-konto. Ingen personer kom til skade i ulykken. Klokken 11.30 var veien ryddet på ulykkesstedet.

Tirsdag 2. august

Tatt før kjøring i cannabisrus

Da Utrykningspolitiet stanset og kontrollerte en fører tirsdag ettermiddag – gjorde prøven utslag på cannabis.

Føreren innrømmet nylig å ha røkt cannabis.

Nødvendige prøver er sikret og førerkortet beslaglagt.

Traktor mistet hjulet

Klokken 09:50 meldte politiet at Torsnesveien var sperret ved Lund. Dette som følge av at en traktor hadde mistet hjulet.

FBs fotograf på stedet melder at ingen personer kom til skade da en traktor som fraktet et lass høyballer mistet den venstre bakhjulet i fart.

Veien forbi Lunds gartneri var midlertidig stengt tirsdag formiddag.

Holdt fartsgrensen

UP gjennomførte kontroll på Kråkerøyveien tirsdag formiddag. 120 førere kontrollert uten at det var grunn til å reagere overfor noen av de 120, skriver politiet i en twittermelding.

Mandag 1. august

Måtte gi opp jakt på MC

Politiet rykket ut i retning Ørebekk og Råde like før klokken 19.

Ifølge flere tips hadde to politibiler høy fart, og det virket som om de jaktet på noen.

Operasjonslederen i Øst politidistrikt opplyser til FB at de lette etter en uregistrert motorsykkel. De hadde ikke lyktes med å finne den.

Les mer her

Etterlyser par som hjalp kvinne

Politiet i Fredrikstad ønsker å komme i kontakt med en mann og en kvinne som hjalp en forkommen kvinne fredags kveld den 29. juli.

Ifølge Geir Willadsen, krimsjef ved Fredrikstad politikammer, ble kvinnen påtruffet av paret sent på kvelden, antageligvis etter klokken 22.

Les mer her