Søndag 31.juli

To sjåfører mistet førerkortet

En UP-patrulje stilte seg opp med laser langs Evenrødveien i 60-sone klokken 18.23 søndag kveld, og sto der til klokken 20.45. I løpet av den tiden hadde de vinket til siden 12 biler. Ni fikk forenklet forelegg for høy hastighet , en fikk forenklet forelegg for bruk av mobiltelefon under kjøring. De to siste ble fratatt førerkortet Den ene, en mann fra Oslo, hadde så mange prikker fra før i førerkortet at han bikket grensen. Den andre, en mann fra Follo, ble målt til 90 km/timen i 60-sonen, og da sto ikke førerkortet til å redde.

Trafikkulykke ved Årum

– Nødetater på vei til Vardeveien FV107 nær Årum. Melding om trafikkulykke. Singelulykke der bil har kjørt ut av veien. Ukjent skadeomfang, melder politiet klokka 19:08.

Brannvesenet melder at de også er på vei til utforkjøringen. Veitrafikksentralen opplyser at det er en personbil som har kjørt av veien og trillet rundt.

Les mer her

Full mann hindret trafikken

I 18.30-tiden søndag måte politiet rykke ut til Myragata etter melding om en beruset mann som var til plage for andre. Han forsøkte å åpne bildører og hindret trafikken. Politiet var på vei ut til stedet da avisen ringte, og hadde ennå ikke fått avklart om det handlet om psykiatri eller rus eller begge deler.

Trafikkulykke på E6 ved Rygge

– Alle nødetater på vei til trafikkulykke på E6 nordgående nord for Rygge flyplass. Flere biler involvert. Trafikale utfordringer, melder politiet søndag ettermiddag.

– Ved Halmstad i retning Moss er et felt stengt på grunn av påkjørsel bakfra. Nødetater er på stedet. Kjør forsiktig, melder veitrafikksentralen klokka 15:55.

– To biler involvert. Bilene kjørbare og eskorteres vekk fra E6 nå. Ikke meldt om personskade. Trafikken vil snart flyte bedre på stedet, melder politiet klokka 16:07.

Kjørte i et tre i Råde

Nødetater har klokka 15:05 rykket ut til Slangsvoldveien etter melding om trafikkulykke, melder politiet.

– Bil skal ha kjørt i tre. Fremstår som en singelulykke med en person involvert. Fører meldt bevisst, skriver politiets operasjonsleder på Twitter.

Les mer her


Dette har skjedd i natt – brukte farens ID

Politiet melder om et godt besøkt sentrum, men god stemning hele natten. Tre personer ble bortvist fra sentrum.

Klokken 22.30 fikk politiet en melding om en sterkt beruset mann i sentrum. Mannen i 50-årene hadde tidligere på dagen blitt innbrakt til arrest og bortvist fra Fredrikstad sentrum etter å ha stjålet mat og drikke flere steder. Mannen ble nok en gang kjørt til arrest, og anmeldt for å ikke ha etterkommet politiets pålegg.

En mann i slutten av tenårene forsøkte klokken 00.40 å komme seg inn på et utested med sin fars legitimasjon. Mannen ble bortvist fra sentrum fram til klokken 08.00.

Klokken 01.30 ble en mann i starten av 20-årene bortvist fra sentrum etter å ha vært innblandet i bråk. Mannen var i tillegg ruset.

En mann oppførte seg dårlig på et utested og ble sendt ut av ordensvaktene. Mannen var truende mot de ansatte og forulempet en politipatrulje. Mannen ble kjørt til arrest og anmeldes for forholdet. Hendelsen skjedde klokken 02.00.

Klokken 20.40 fikk melding om en innbruddsalarm i en motorsykkel-forretning. Mannen ble sett idet han gikk ut av forretningen. Han hadde tatt med seg en sparkesykkel. På bakgrunn av beskrivelsen oppsøkte en politipatrulje en kjent adresse og påtraff rett mann. Sparkesykkelen og en del andre gjenstander fra forretningen ble funnet og overlevert. Gjerningsmannen ble kjørt til arrest.

En vekter slet med en aggressiv person som mistenktes for butikktyveri klokken 20.45. Patrulje kom til stedet og fikk kontroll på mannen i 50-årene. Mannen ble bortvist fra butikken i 24 timer.

Klokken 03.20 fikk politiet en melding om en mann i 20-årene som lå i en bil utenfor adressen til sin ekskjæreste. Mannen ble bortvist fra adressen i 24 timer.

En politipatrulje stanset en bil i Dikeveien. Føreren i 20-årene blåste til over tillatt verdi for alkoholpåvirkning. Mannen ble tatt med inn for nødvendige prøver. Førerkortet ble beslaglagt.

Mann anmeldt for kjøring i påvirket tilstand

Politibåten kontrollerte en båtfører, som ble anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. Mannen i 30 årene hadde en promille på 1,24. Han ble anmeldt og båtførerbeviset ble inndratt.

Savner du hunden din?

Lørdag 30. juli

Ville tisse på gulvet i butikken

En mann i 50-årene fra Sarpsborg skapte mye uhygge i Fredrikstad sentrum lørdag formiddag. Han gikk fra sted til sted og stjal mat og drikke. På Subway sa det stopp.

Les mer her

Trafikkulykke på Asmaløy

Politiet melder klokka 14:02 at det har vært en trafikkulykke på Asmaløy, Hvaler. En motorsykkel og en bil er involvert i ulykken.

– Nødetatene rykker ut til stedet, melder politiet.

Les mer her

Dette skjedde i natt

Politiet melder om mye folk i sentrum, men stort sett god stemning på byens utesteder. Både Månefestivalen og konsert på Hvaler Gjestgiveri foregikk uten hendelser. Tre menn ble bortvist fra sentrum i løpet av natten.

Klokken 23.40 kom patruljen i kontakt med en overstadig beruset mann i 20-årene i sentrum. Han ble bortvist fra sentrum fram til klokken 08.00.

Kort tid etter kom en politipatrulje over en mann (30) som er overstadig beruset. Han rev ned reklameplakater. Også han ble bortvist fra sentrum fram til klokken 08.00.

Klokken 01.50 ble en tredje mann bortvist fra sentrum fram til klokken 08.00. Mannen i starten av 20-årene var svært beruset og kranglete.

Klokken 23.40 fikk politiet melding om en mann og dame som slåss på Kråkerøy. Patruljer på stedet kom i kontakt med partene, som var en mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene. Ingen var skadet, men det hadde vært et håndgemeng. Politiet opprettet sak.

En time senere – klokken 00.40 traff patruljen en mann som kastet ting rundt seg og fremsto aggressiv. Han nektet å oppgi navnet sitt og kastet passet sitt i elva. Mannen ble helt krakilsk og ble innbragt til arrest. Han ble anmeldt for vold og spytting mot offentlig tjenestemann.

Klokken 02.10 stanset politibåten med båt i Vesterelva. Fører var beruset og ble tatt inn i politibåten. En utåndingsprøve viste at mannen i 60-årene hadde for høy promille. Mannen blir avhørt og sak ble opprettet.

Fredag 29. juli

Åtte bilister tatt i kontroll

Utrykningspolitiet har hatt en laserkontroll i skiltet 100 km/t-sone på E6 ved Kalnes fredag kveld. Resultatet ble åtte forenklede forelegg, melder politiets operasjonsleder.

Høyeste hastighet ble målt til 131 km/t.

Røkutvikling på ferge

Fredag kveld rykket politi, ambulanse og brannvesen ut til Skjærhalden etter melding om røkutvikling på fergen Vesleø II.

Passasjerer og ansatte er evakuerte.

– Det fremstår ikke som veldig alvorlig, sier operasjonsleder i politiet, Finn Håvard Aas, til Fredriksstad Blad.

Les mer her

Hvalertunnelen ble stengt

Fredag ettermiddag ble Hvalertunnelen stengt etter at søppel i veibanen kunne være til fare for bilistene.

– Vi har stengt tunnelen fordi vi skal ta ut noe søppel. Det er noen pappesker og litt annet rusk som ligger i veien. De kan skape farlige situasjoner, så vi har bestemt oss for å fjerne dem, forteller trafikkoperatør i Statens Vegvesen, Christofa Key-Nilsen, til Fredriksstad Blad kl 15.20.

– Det er ikke veldig dramatisk, og den er kun stengt i en kortvarig periode, understreker hun.

Torsdag 28. juli

Brannutrykning til Råde og Hvaler

Øst 110-sentralen melder klokka 17:40 at brannvesenet har rykket ut for å kontrollere melding om røk fra vegetasjon i nærheten av Stueviksand ved Nedgården.

Det er samtidig bekreftet brann i skog/vegetasjon ved Isebakktjernet i Råde.

Les mer her


Kjørte i lyktestolpe

Vegtrafikksentralen melder om et trafikkuhell i Saltnesveien i Råde, torsdag ettermiddag.

– Det er en personbil som har kjørt av veien og i en lyktestolpe, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Tone Sorken, til Moss Avis.

Les mer her

Onsdag 27. juli

Kollisjon mellom personbil og rullestol

Mannen i rullestolen ble lettere skadet i kollisjonen på Lisleby onsdag kveld.

Les mer her

Tirsdag 26. juli

Innbrudd på Selbak

Politiet håper på hjelp fra publikum etter at det ble begått to innbrudd på Selbak i kveld, tirsdag. De har gått ut med signalement på antatt tyv.

Les mer her

Kollisjon på fv 109 ved Greåker

En MC-fører ble kjørt til sykehus med lettere skader etter kollisjon med en personbil på Greåker tirsdag ettermiddag.

Les mer her

Bilberging på E6 ved Solli

Vegtrafikksentralen Øst melder på Twitter like etter klokka 13.00 tirsdag ettermiddag at høyre felt på E6 i retning Sarpsborg i Sollikrysset er stengt på grunn av bilberging.

VTS opplyser at et vogntog har punktert og at bilberger er på stedet for å bytte dekk.

Oppdatering: Omtrent en halvtime senere er veien ryddet og åpen for normal trafikk igjen.

Mandag 25. juli

Uten lappen

Klokken 00.48 natt til tirsdag stanset politiet en bilist i Gamle Glombovei på Kråkerøy. Bak rattet satt en ung Fredrikstad-mann uten gyldig førerkort. Vedkommende må regne med å ta bena fatt en god stund fremover.

Etter vegtrafikklovens § 24 er nemlig førerkort et av vilkårene for å kjøre motorvogn. Dersom man blir knepet uten, kan man straffes med bøter eller fengsel inntil ett år.

I tillegg får man en sperrefrist på førerkortet