Søndag 26. juni

Søndag ettermiddag, tidlig kveld feiet et lyn- og tordenvær over distriktet. På vårt lynkart kunne våre lesere følge været og se hvor lynet slo ned.

Klokken 19.45 forteller Øst 110-senralen at de kjører rundt i distriktet for å sjekke forskjellige meldinger om lynnedslag. Der har flere biler ute som sjekker.

Lørdag 25. juni

Hvalertunnelen stengt i et felt

Vegtrafikksentralen skriver på sin Twitter-konto klokken 17.25 at Hvalertunnelen i retning Kirkøy er stengt. Årsaken er berging av en personbil.

– Bergingsbil er i tunnelen, melder sentralen.

Omtrent 17.40 forteller Vegsentralen at trafikken i tunnelen går som normalt igjen.

Gressbrann ved Strømtangen

Klokken 14.10 meldte Øst 110-setralen at Fredrikstad brannvesen rykket ut til Strømtangen i Onsøy, etter melding om gress/markbrann.

Klokken 14.50 melder samme kilde at de er fremme på stedet.

– Beboere i området har gjort en slukkeinnsats selv. Vi kontrollerer og har på litt mer vann, skriver Øst 110-sentralen.

Tidligere lørdag meldte de at det var høy skogbrannfare i distriktet, og at to skogbrannfly er i luften og patruljerer.

Båtfører anmeldt

Ved 02-tiden i natt ble en båtfører stanset av politiet. Vedkommende avla promilletest og blåste over tillatt grense, og blir nå anmeldt for forholdet, skriver politiet på Twitter.

Fredag 24. juni

Vogntog sperrer Solliveien

Fredag kveld står et vogntog som frakter biler fast og sperrer veien under Rolvsøysund bru. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken.

Torsdag 23. juni

Trengte tolk etter slåsskamp på Lisleby

Klokken 17.38 torsdag fikk politiet melding om voldsutøvelse mellom to menn på Lisleby. Det var den ene parten som kontaktet politiet. En patrulje reiste til stedet, og møtte en mann i 20-årene og en i 30-årene. Den ene hadde et kutt i en hånd, den andre hadde et kutt i hodet. Ingen av dem snakket norsk, og det var nødvendig å få hjelp av tolk til avhør.

– Det er mulig at en av dem også har prøvd å kjøre på den andre, opplyser oppdragsleder Kjetil Ringseth ved politiets operasjonssentral. Den ene mannen måtte til legevakt, det var mulig han trengte å bli sydd.


Brann på Hvaler

Klokken 11:40 meldte brannvesenet at de rykker ut til en brann i et naust/bu på Røsholmen på Hvaler.

– Det er meldt om kraftig røkutvikling. Det er foreløpig litt uavklart hva det er som brenner, om det er en bu eller i terreng, sier vaktleder ved Øst 110-sentralen Lars Erik Robertsen.

Brannvesenet må bruke båt for å ta seg ut til Røsholmen.

– Vi har egne båter på vei og får i tillegg bistand fra Redningsskøyta, sier Robertsen.

Onsdag 22. juni

35 tatt i fartskontroll

Onsdag kveld ble svært mange tatt i fartskontroll på E6 ved Kalnes. Det er 100-sone på stedet.

35 sjåfører fikk til dels store bøter da de ble stanset etter å ha kjørt for fort.

Blant de 35 var det en sarping som som hastet veldig på vei hjemover etter cupsmellen på Melløs. Han må betale 9.300 kroner for å ha blitt tatt i 129 km/t.

I tillegg ble den med høyest fart anmeldt. Den bilen ble målt til 134 km/t.


Plaget barn i barnehage

Onsdag formiddag, klokken 11.20, fikk politiet melding om en mann som oppførte seg svært spesielt overfor barna i en barnehage i Speiderveien i Fredrikstad. en patrulje dro ut, og fikk kontakt med mannen i 50-årene, hjemmehørende i byen. Han hadde ropt og skreket stygge ting til barna, og politiet viste ham bort fra området.

Rykker ut til mc-velt

Nødetatene rykker ut til en mc som har kjørt av veien - på Veumveien, forteller politiet ved 16.20-tiden.

Les mer om saken her

Tirsdag 21. juni

Åtte tatt i UP-kontroll

Klokken 11.50 melder UP at de har gjennomført en trafikkontroll i Onsøy. Resultatet ble åtte forenklede forelegg for fartsoverskridelser. I tillegg ble en fører anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort.

Kontrollen ble holdt på Mosseveien, cirka en kilometer før avkjøringen til Ørmenveien. På stedet var det 70-sone, og den kjappeste fartssynderen ble målt til 83/kmt.

Gressbrann på Hvaler

Hvaler brannvesen rykket tirsdag formiddag ut til en gressbrann i Grønnetkilen. Hendelsen skal ha inntruffet ved 11:25-tiden.

Bil mistet last

Ved 11:20-tiden mistet en bil last i veibanen i påkjøringsfeltet ved Solli i retning Moss.

Mandag 20. juni

Kjørte inn i stolpe: – Sovnet bak rattet

– En bilist har kjørt av Slangsvoldveien og inn i en stolpe i Svindal. Føreren sier at han har sovnet bak rattet. Politiet er på stedet. Det er også bestilt noen til å ta seg av stolpe/ ledninger, melder politiet klokka 18:37.

Vegtrafikksentralen øst melder at veien forbi stedet er stengt på grunn av ulykken.

Vinglete vogntog på E6 mellom Sarpsborg og Moss

– 17:16: Politiets operasjonssentral fikk melding om trailer/vogntog som vinglet veldig og skapte flere farlige situasjoner. Politiets patruljer fikk den av E6 ved Storebaug, melder politiets operasjonsleder klokka 17:48.

Les mer her

Fartskontroll i Skjærviken

I tidsrommet 14:00 – 15:15 gjennomførte Utrykningspolitiet fartskontroll i Skjærviken. Det medførte to anmeldelser og seks forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon under kjøring. Det ble også gitt en mangellapp for manglende lyddemper.


Fartskontroll ved Årum klokken 14:00

Utrykningspolitiet melder at de har gjennomført fartskontroll på fylkesvei 107 ved Årum. Kontrollen ble gjennomført i tidsrommet 14:00 – 14:15, og det ble skrevet ut fem forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 105 km/t i 80-sonen.


Fartskontroll klokken 11:50

Utrykningspolitiet flytter seg rundt i distriktet, og mandag ved 14:50-tiden melder de om gjennomført fartskontroll i Saltnesveien. Hele 29 forenklede forelegg ble skrevet ut på strekningen hvor høyeste tillatte hastighet er 50 km/t. Høyeste fart ble målt til 68 km/t.


Fartskontroll klokken 11:50

Utrykningspolitiet er alltid på jobb, og mandag formiddag har de gjennomført en fartskontroll i Stasjonsveien i Skjeberg. Sju førere må bruke av feriepengene for å betale forenklet forelegg som følge av å holdt for høy fart i 50-sonen. Høyeste hastighet ble målt til 69 km/t.