Gå til sidens hovedinnhold

Værste-sjefen røper i FBs byutviklingspodkast: – Vi planlegger bygg på hele 16 etasjer!

Artikkelen er over 4 år gammel

Den rivende byutviklingen fortsetter i Fredrikstad. Nå røper Værste-sjef Trond Delbekk for første gang at byutviklingsselskapet ønsker å reise byens desidert høyeste bygg.

– Vi har planer om å bygge 16 etasjer. Det er snakk om et prosjekt vi ikke har lansert ennå, sier Delbekk i Fredriksstad Blads nye podkast, hvor han diskuterer byutvikling med ordfører Jon-Ivar Nygård, sentrumsleder Stine Ferguson og Sander Grundvig fra byutviklingsselskapet Cityplan. Samtalen ledes av FBs Jon Jacobsen.

 

Jobber for å få kjedene til Fredrikstad

Byutviklingspodkasten ble spilt inn foran publikum på Litteraturhuset mandag ettermiddag, og hadde som utgangspunkt den voldsomme veksten og nyskapningen som nå skjer i Fredrikstad sentrum.

I podkasten kan du blant annet høre Sander Grundvig fortelle om hvordan han har går frem for å lokke attraktive kjedeaktører til Fredrikstad, og Jon-Ivar Nygård tar et oppgjør med den voldsomme kjøpesenteretableringen som skjedde utenfor nær sagt alle norske bysentra for noen tiår siden.

 

Ordføreren reflekterer også over kommunens indirekte rolle som aksjonær i byutviklingsselskapet Værste (gjennom Fredrikstad Energi), samtidig som den er planmyndighet. Hvor uheldig er dette? blir ordføreren utfordret på i podkasten.

– Vi vil vokse kraftig!

Sentrumsleder Stine Ferguson oppsummerer hvor mange nyetableringer det faktisk har vært i Fredrikstad de siste to årene – og hun tror ikke det stanser der:

– Vi vil posisjonere oss som den handelsbyen som virkelig vokser. Ved siden av de fire store byene i landet – Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger – vil Fredrikstad være den byen som vokser mest, fremholder hun offensivt.

Kommentarer til denne saken