Lokal debutant med sommerhit?

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

I fjor debuterte Håkon Sandmark som skuespiller i Jokerforestillingen på Båthusteatret. Nå debuterer han som plateartist, med et godt album med egenkomponerte sanger.

37-åringen satser altså friskt i underholdningsbransjen, men har sant å si holdt det gående som omreisende trubadur i årevis.

På «Øyeblikk» viser han at han kan mye mer enn å spille andres sanger. Det går i variert poprock med ofte hverdagslige tekster forankret i visetradisjonen.

Sandmark har mye på hjertet og er en god forteller. Han vil også mye musikalsk. På sitt beste har vokalisten attityden til en yngre Magnus Grønneberg, og de beste låtene her kunne gått rett inn på et CC Cowboys-album.

Som vemodige «Par i hjerter» eller den oppstemte allsangrockeren «Ingenting å gjøre med». Sommerlåten «Gøy på landet» blir jeg ikke overrasket om NRK Østfold spiller i hjel, og sender videre til P1 i sommer.

Del på Facebook

Som vokalist og låtskriver har Sandmark ennå ikke funnet sin stil.

Dette reflekteres også av den i overkant varierte produksjonen. Her er veldig mye fint gitararbeid fra Kim Christiansen som har produsert, programmert eller spilt alle instrumentene.

Men Sandmarks musikk mangler forankring, og trenger sårt et helt band.

Det hadde vært utrolig kult å få en ny norskspråklig artist med lokal tilhørighet.

Jeg tror ikke «Øyeblikk» er platen som etablerer Håkan Sandmark som artist.

Men den bør åpne mange dører.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags