Musikalsk syretripp

Anmeldt av
Ole-Morten Vestby

Anmeldt av Ole-Morten Vestby

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Kun 999 trykte eksemplarer finnes av Kitchie Kitchie Ki Me Os første utgivelse, gitt i hånda til alle som var på supergruppas Rockefeller-debut forrige helg. Og med en så god EP-smakebit, skaper Alex Kloster-Jensens nye band store forventninger til det kommende albumet.

Flere plateanmeldelser finner du her

«Hey Honey!» treffer innertier med sitt drivende trommespill, grumsete bluesrockriff, sløye sumpgitar, skrikende saksofon, kule soulkoring og kaskader av støy.

Instrumentalen «Heat Wave for Burchfield» låter som en solstukket jam på en drepende het dag i Marrakech. «Forgotten» sender tankene til de klassiske westernfilmenes lydunivers. I det hele bruker Alex K & Co musikalske elementer som skaper bilder og assosiasjoner lik filmmusikk gjør.

«Next» viser at selv om Alex liker å drukne både sin egen vokal og gitar i en droneaktig klangmasse, så har han også en popsensibilitet som kommer til utløp når kordamene tar over i refrenget.

Blandingen av mørk garasjeblues, soulkor, masse perkusjon og psykedeliske effekter, gir bandet et retrosound som er mer fantasifullt enn nostalgisk. Det er lydsporet til en skremmende syretripp på slutten av 1960-tallet. Men hippietiden låt aldri så mørkt som dette.

Artikkeltags