OL-aktuell Kongstensvømmer hedret

Piotr Matheus Ludwiczak (til høyre) får her overrakt en diplom på Konserthuset I Oslo lørdag kveld av den polske ambassadøren Stefan Czmur

Piotr Matheus Ludwiczak (til høyre) får her overrakt en diplom på Konserthuset I Oslo lørdag kveld av den polske ambassadøren Stefan Czmur

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Piotr Ludwiczak ble i fjor ansatt som trener hos Kongstensvømmerne. Lørdag ble hans sønn Piotr Matheus Ludwiczak hedret av den polske ambassaden som årets unge idrettsutøver i Norge

DEL

Fredag ettermiddag landet junior på Rygge – fire timer forsinket på grunn av tåke. Han er fortsatt bosatt på polsk jord, men er ofte på gjestevisitt hos sin far. I høst valgte han å bli medlem i Kongstensvømmerne, hvor han umiddelbart satte klubben ytterligere på kartet.

Invitert på galla

Lørdag var far og sønn invitert til en galla av den polske ambassaden i Konserthuset i Oslo. Der fikk den lovende svømmeren tildelt en pris som årets unge polske idrettsmann sammen med flere andre pristagere. Utdeler var Oslos byrådsleder Raymond Johansen og den polske ambassadøren i Norge, Stefan Czmur.

– Det stemmer at jeg skal til Oslo sammen med min far og Kongstensvømmernes president, Frode Eliassen, sier Piotr junior hemmelighetsfullt.

Fem NM-medaljer

I bassenget er han på ingen måte beskjeden. Under kortbane-NM rasket han med seg fem medaljer, hvorav en gullmedalje. Han fikk gull på 200 meter rygg med tiden 2.00.76, mens han fikk bronse på 50 meter fri, 100 m fri og 100 m rygg (22.58, 49.98 er også ny klubbrekord og 55.38).

– Kongstensvømmerne har ikke vært bortskjemte med seniorsvømmere på nasjonalt toppnivå de seneste årene, så dette oppleves som utrolig stort. Både far og sønn Piotr har vært en berikelse for oss, sier Frode Eliassen.

Satser mot Rio-OL

Faktumet er at Piotr junior i mai kan sikre seg en OL-billett til Rio. Han tilhører de aller beste på 50 meter rygg, men skal også gjøre et forsøk på 100 meter fri i en amerikansk uttak. – Jeg har en mulighet, men det er ingen krise om jeg ikke lykkes. Jeg har tiden foran meg, sier Piotr junior som de siste fire ukene har brukt et treningsprogram fra en svensk toppbokser for å bli sterkere og få med smidighet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken