Gå til sidens hovedinnhold

Pinsebevegelsens superstjerne forkynte i Sarpsborg

Artikkelen er over 4 år gammel

Ungdomsforeningene i 17 pinsemenigheter gikk sammen om å arrangere det største møtet i Østfold noensinne denne helgen. Og de hadde det som skulle til for å trekke folk.

Denne helgen ble HimmelPuls 2017 arrangert på Quality Hotel i Sarpsborg.

– Dette er historisk her i fylket, forteller Thomas Hansen i Pinsebevegelsens samarbeid i Østfold.

– Aldri før har det blitt arrangert et så stort møte lokalt i Østfold tidligere.

Ungdommene arrangerte

1000 mennesker var i salen på Quality Hotel i Sarpsborg da Fredriksstad Blad var innom på samlingens siste dag. Arrangøren forteller at det gjennom helgen har det vært mellom 1500 og 2000 mennesker innom på et eller flere arrangementer. Alt sammen er det ungdommene i menighetene som har stått for.

– Det er helt utrolig hva ungdommene har fått til, for dette har vært et proft opplegg gjennom hele helga, forteller Hansen som selv er tilknyttet Filadelfia Moss.

Fra Fredrikstad var det ungdommer fra Filadelfia Fredrikstad, Sion Selbak og Zoé-kirken på Selbak som var med som arrangører, mens unge fra 3:16, Menigheten den Levende Kilde og C3 Fredrikstad var med som deltagere.

– Dette er en samling vi har hatt i seks år, men aldri på denne størrelsen. Den har vokst seg større og større, og i år tok vi en sjanse og satset, forteller Hansen.

 

Utrolig å oppnå

Siden fredag kveld har det blitt holdt flere møter. Det har også vært sang, panel, felles bønn og aktiviteter for barna. De engasjerte ungdommene traff mange da de kunne skilte med at den amerikanske evangelisten Daniel Kolenda skulle holde flere av møtene.

– Det å få en person av et sånt kaliber hit er ganske utrolig, sier Hansen.

– Jeg skal gi deg et bilde av hvor stort det er. Tenk deg et idrettslag som skal ha et arrangement. De ønsker seg den største artisten i verden, og sender han eller hun en invitasjon. Så bestemmer den artisten seg for å komme. Det er helt rått.

Ettertraktet møteleder

35-åringen Kolenda er øverste leder i misjonsorganisasjonen «Christ for all nations», og det påstås at han har helbredet syke og sett døde stå opp. Søndag brukte han sin første seanse på å fortelle om sitt arbeid ute i verden, og ifølge den kristne TV-kanalen «Kanal 10», som sendte direkte hele helgen, var møtet ment å være for dem som ikke tror eller er vant med å gå i kirken.

Kolenda holdt sitt siste møte på samlingen søndag ettermiddag, og da var det ifølge han selv helbredelse og sykdom som ville være tema.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.