Det er halvannet år siden Petter Bjørklund Kristiansen slapp nyheten om at han skulle legge «Katastrofe» på hylla da han var med i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Nesten ett år senere holdt han sin siste konsert i Fredrikstad som «Katastrofe», 1. juledag på City Scene. En knapp måned senere spilte han sin siste Katastrofe-konsert noensinne, på Sentrum Scene i Oslo.

Lang pause

Siden det har det vært stille fra artisten. Ifølge hans egen instagramprofil har han blant annet spilt poker i Manila og vært på norgesferie.

Nå viser det seg at han i det skjulte har jobbet med et nytt musikkprosjekt.

For en drøy uke siden dukket det nye bandet «Halva Priset» opp i sosiale medier. I en mystisk video der Stian «Staysman» Thorbjørnsen sørger over at «Katastrofe» er borte kommer Bjørklund Kristiansen inn og gjør Staysman oppmerksom på at Katastrofe er død, men ikke Petter.

Slipper ny låt

Noen dager senere slapp Halva Priset en video der noen få sekunder av en ny låt spilles helt mot slutten.

Samme dag kunne Staysman røpe i sosiale medier at Katastrofe gjør comeback med bandet Halva Priset, og at deres første singel slippes allerede søndag 4. oktober.

– Jeg har hørt på alt som har blitt laget nå de siste seks månedene og jeg kan love dere at dette kan dere glede dere til, skriver Staysman på Facebook.

I videoen viser det seg at Katastrofes liv i sus og dus, med fine biler og mat på flotte restauranter, bare er en drøm, eller tidenes mareritt som han sier selv, og at han egentlig er ute og griller med noen kompiser.

  • Se video med blant andre Gressvik-mannen Frode Johansen her:

Hemmelighetsfull

FB har vært i kontakt med Petter Bjørklund Kristiansen om prosjektet, men han ønsker ikke å si noe foreløpig.

På Facebook skriver han at facebooksiden Katastrofe, som har over 25.500 følgere, snart vil bytte navn til Halva Priset, og at folk må vente og se hva det innebærer.

– Tusen takk til deg som har fulgt meg som Katastrofe, gjennom årene! Denne siden kommer snart til å bytte navn til «Halva Priset». Hvem hva hvor – det finner du ut av! Håper du vil bli med videre, skriver han.

Ut ifra poster i sosiale medier kan det se ut som at Hans Marius Indahl, Emil Haglund, Lars Støvland og Andy North er involvert i det nye bandet, Halva Priset, i tillegg til Bjørklund Kristiansen.

Da Bjørklund Kristiansen varslet at han skulle legge Katastrofe på hylla delte Staysman en lang hyllest i sosiale medier, som også ble gjengitt i FB. Der skrev han blant annet at «artisten Katastrofe er ferdig, men multitalentet Petter Bjørklund Kristiansen lever videre».

Bildeserie

Bildeserie fra Katastrofe på City Scene