Nr. 42 på Maktlisten

Slik har vi jobbet med Maktlisten

Om Bengt Morten Wenstøb:

  • Formannskapspolitiker, bystyrerepresentant og omsorgsutvalgspolitiker.
  • Høyres annenkandidat i Østfold foran høstens stortingsvalg.
  • Tidligere leder av Fredrikstad Høyre.
  • Lektor ved Høgskolen i Østfold.
  • Skattbar inntekt på 623.701 og 0 i formue i 2011.
  • Gift og bosatt i sentrum.

Se hele oversikten over Maktlisten

FBs begrunnelse
I et parti som har vært ridd av maktkamper og interne stridigheter i mange år, seiler nå Bengt Morten Wenstøb opp som partiets sterke mann. Trolig er han også den mest samlende.

Vant den viktige voteringskampen om annenplassen på Østfold Høyres stortingsliste foran høstens valg, og nå skal mye gå galt om han ikke havner på Stortinget.

Har du innspill knyttet til Maktlisten eller personer på listen?
Tips oss her

En aktiv samfunnsdebattant og bidragsyter i det offentlige ordskiftet. Utfordringen er kanskje å bli noe mindre akademisk og litt mer tabloid i uttrykksformen. Det kan trengs i en støyende valgkamp.

I Fredrikstad-politikken er det begrenset hva Wenstøb og Høyre får gjennomslag for i et rødgrønt-dominert bystyre. Sikret likevel flertall for den meget viktige trafikkpakken gjennom å inngå et bredt forlik med rivalen Arbeiderpartiet i 2010. En sak Wenstøb frontet sammen med Jon-Ivar Nygård.

Wenstøbs vurdering:

– Jeg hadde mer makt i forrige bystyreperiode, da Høyre var i posisjon. Men på den annen side så sitter jeg nå i formannskapet som har blitt et viktig næringspolitisk forum.
– Utenfor politikken har jeg ikke verv som gir stor innflytelse. Men jeg vil si at det er ikke maktbegjær som driver meg i politikken. Det er rett og slett fordi politikk er veldig spennende og interessant.