Arne Øren (69)

Av , , og
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Nr. 57 på maktlisten

Slik har vi jobbet med Maklisten

Om Arne Øren:

  • Leder av kommunens administrasjonsutvalg og bystyremedlem for Arbeiderpartiet.
  • Styreleder i KLP, Østfold Energi og Svinesundforbindelsen,
  • Nestleder i styret til Østfoldforskning.
  • Styremedlem regionstyret til Innovasjon Norge.
  • Leder av nominasjonskomiteen i Østfold Arbeiderparti.
  • Skattbar inntekt på 978.966 og 0 i formue i 2011.
  • Bosatt i sentrum.

Se hele oversikten over Maktlisten

FBs begrunnelse

Partihøvding med stor P – og nok et Arbeiderparti-innslag på listen. Snart 70 år gamle Arne Øren har en CV i lokalpolitikken som få andre kan vise maken til: Fylkesordfører i 16 år, ordfører i Rolvsøy, leder av kontrollutvalget i Fredrikstad og leder for Østfold bompengeselskap.

Fortsatt sitter han svært sentralt plassert i partiet som så å si bestemmer alt i Fredrikstad-politikken. Øren leder kommunens administrasjonsutvalg. hvor man behandler saker som gjelder forholdet mellom kommunen som arbeidsgiver og de rundt 6.000 ansatte. I bystyret er han en stemme det blir lyttet til fra talerstolen.

Har du innspill knyttet til Maktlisten eller personer på listen?
Tips oss her

På tampen av fjoråret hadde Øren den vanskelige jobben med å manøvrere arbeidet i Aps nominasjonskomité trygt i havn. Var tydelig på at Thor Erik Forsberg ikke kunne få en ny periode på Stortinget etter å ha erkjent cannabisbruk.

Ørens vurdering:

– Det følger makt med det å lede administrasjonsutvalget, hvor vi behandler saker som angår de rundt 6.000 ansatte i kommunen. Når det kommer til den mer utøvende politikken er jeg «kun» et vanlig bystyremedlem, men jeg føler samtidig at jeg blir gitt respekt og lyttet til i interne diskusjoner i partiet. Skal du få respekt, så må du gi respekt», har alltid vært mitt utgangspunkt.

Artikkeltags