Nr. 19 på Maktlisten

Slik har vi jobbet med Maktlisten

Om Arne Hansen:

  • Leder for LO Fredrikstad.
  • Mangeårig tillitsvalgt i Norsk Nærings- og Nytelsesarbeiderforbund (NNN).
  • Skattbar inntekt på 216.363 og 0 i formue i 2011.
  • Gift og bosatt på Rolvsøy.

Se hele oversikten over Maktlisten

FBs begrunnelse

Ingen skal undervurdere fagbevegelsens kraft og styrke. LO-leder i Fredrikstad, Arne Hansen, har 12.000 medlemmer i sine rekker. Det er like mange som det er innbyggere i Råde og Hvaler til sammen.

Det er ingen tvil om at Arbeiderpartiets brakvalg for to år siden – hvor partiet fikk kloss opptil 50 prosent av stemmene – langt på vei skyldes LOs innsats. Det mye omtalte «prosjekt rødgrønt Fredrikstad» var en formidabel mobilisering fra Hansen & co. – så vel økonomisk som humant.

Mange mener båndene mellom LO og de styrende partiene i kommunen er for tette. Det hersker i hvert fall ingen tvil om at Arne Hansen og de øvrige lokale LO-toppene ønsker gjennomslag for sine viktigste saker. Og det får de: Alle de viktigste sakene for de borgerlige partiene i forrige periode – konkurranseutsette tjenester og legge pensjonsavtalen ut på anbud – er nå skrinlagt.

Har du innspill knyttet til Maktlisten eller personer på listen?
Tips oss her


Hansens vurdering:

– Landsorganisasjonen i Fredrikstad er en stor organisasjon, og vi har makt. Nå som Fredrikstad er Arbeiderparti-styrt, så legger vi ikke skjul på at vi har mange påvirkningsmuligheter. Vi har ambisjoner om innflytelse og bruker manifestet vårt. Vi har fått gjennom mye, men mye står også ugjort.
LO jobber på vegne av hele 12.000 medlemmer i Fredrikstad.