Gå til sidens hovedinnhold

Piafs historie er fortsatt sterk

Storslagen start på musikkbrunsjen i Fredrikstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Edith Piaf raget ikke mer enn 1,47 meter over bakken. I så måte gir Pernille Heckmann en stor tolkning av den store stemmen, når 100 år siden hennes fødsel skal feires.

Det var 52 av den eldre garde som hadde meldt seg på foredrag og konsert på dagtid fredag, i regi av Den kulturelle spaserstokken. Hotellkorridoren bød på fransk bil, og gjestene kunne kjøpe lunsj utenfor Diamantsalen.

Mer kommer

Kulturutvikler og koordinator Edel Pavlic i kommunen kunne ønske velkommen til starten på musikkbrunsj som skal blande litt vått og tørt med kvalitativ kultur til de på pluss 65, til en hyggelig pris.

Fredag var det start for en ny æra på Quality, og fremover skal det bli latter med Fredrikstadguttane og en runde med Mozart eller Beethoven i Gamlebyen under Mozartfestivalen.

Konjakkforedrag

Det som var litt ekstra gøy fredag, var at kapellmester Bjørn Halstensen og førstefiolinist Ole Hermann Huth hadde diskutert om ikke de burde ha noe mer enn musikk.

Da meldte konjakkmedlem Huth fra Nedre Glomma seg til tjeneste, og kunne gi publikum en innføring i druesorter, tilvirkning, lagring og bruk av glass.

Og visste du at USA tar inn nesten 50 prosent av den franske konjakken, russerinteressen vokser, kineserne er store sammen med Singapore, og Norge er på niendeplass.

– Men vi er i motsetning til alle andre veldig opptatt av XO-kvaliteten. Andre land shopper 10 prosent XO, Norge ligger på 20 prosent, sa Huth.

Kaféstemning

Det var dekket med småbord inne på Blå Grotte, og lyset var satt i en blålig tone. Bjørn Halstensen kom på scenen med sin historiske strykekvartett, og forestillingen kunne begynne.

Halstensen mente at Heckmann og han har spilt over 200 forestillinger nå, og de har vært i nesten hver eneste krok av landet for å spille forestillinger for Rikskonsertene.

Det ble en svært hyggelig time for dem som ville være med tidsreisen med Edith, en jente og kvinne som levde et hardt liv. Hun gikk ut av livet, 47 år gammel.

Pernille Heckmann sang Henrik Melsoms norske tekster og ga deg historien. Grepet med strykere var på alle måter vellykket. Kveldsforestillingen hadde rundt 120 tilhørere.

Kommentarer til denne saken