Gå til sidens hovedinnhold

Per-Mathias Høgmo på vei til FFK

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredriksstad Blad har grunn til å tro at Norges forrige landslagssjef – Per-Mathias Høgmo (57) – snart blir presentert som ny trener i FFK.

Det må kunne kalles en sensasjonell og oppsiktsvekkende signering for FFK, bare uker etter at klubben rykket ned i 2. divisjon etter en blytung sesong.

Nå tyder alt på at klubben så å si har kommet til enighet med meriterte Høgmo – og at han vil bli presentert om kort tid.

Kun detaljer skal gjenstå før avtalen er i boks.

FB snakket med FFKs daglige leder Joacim Heier onsdag kveld. Han var ordknapp rundt FFKs trenerjakt og svarte ikke på spørsmål om konkrete navn.

– Vi er i sluttfasen med treneransettelsen, og håper å presentere ny trener i løpet av få dager, men ingenting er avklart. Utover det har jeg ingen kommentarer nå, sa Heier.

Pedersen og BP

At FFK har vært på hovedtrenerjakt er ingen overraskelse, men det slo ned som en liten bombe da styreleder Jostein Lunde fortalte at ny trener kunne bli presentert allerede denne uken. Det fortalte Lunde mandag under Litteraturhusets folkemøte om FFK. FFK har hele tiden kommunisert at de håpet å ha ny trener klar i midten av desember.

I det stille har det altså vært jobbet langt raskere enn hva som har vært kjent i offentligheten.

FFK startet bredt i trenerprosessen, og har hatt over 30 navn på blokka i en tidlig fase. Slik Fredriksstad Blad forstår saken, er det tre kandidater som har utpekt seg som aktuelle den siste uken: Bjørn Petter Ingebretsen (50), Steinar Pedersen (42) – og Per-Mathias Høgmo.

Sistnevnte skal ha utpekt seg om et førstevalg og alt tyder på at det er nettopp Høgmo som blir FFKs nye hovedtrener.

FB har ikke lyktes å få en kommentar fra Høgmo onsdag kveld.

Erfaring og kompetanse

Erfaring og kompetanse på kulturbygging har vært klare definerte mål for FFK i trenerjakten, og det vil FFK få i 57 år gamle Høgmo. I tillegg til trenerkarrièren, har Høgmo vært toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, og han har en doktorgrad i prestasjonskultur ved Universitet i Tromsø.

Høgmo har hatt en lang og innholdsrik trenerkarrière, som startet som spillende trener i Gratangen i Troms. Tidlig på 1990-tallet havnet han i Norges Fotballforbund, og trente flere ungdomslag – før turen gikk til Moss i 1995. Deretter gikk turen tilbake til NFF og kvinnelandslaget hvor høydepunktet var OL-gull i 2000.

Han var mannen bak Tromsøs store suksess i årene 2008-2012, og tok også Rosenborg til Europa etter det. I 2013 tok han over Djurgården. Stockholmslaget hadde kun fire (!) poeng på åtte kamper før Høgmo kom og snudde alt og reddet klubben fra en fadese.

Fra landslaget til norsk 2. divisjon

Høsten 2013 ble det kjent at Høgmo tok over det norske herrelandslaget. Etter ti serire, sju uavgjorte og 18 tap, ble det i november 2016 offentliggjort at Høgmo og NFF avsluttet samarbeidet.

Det ble også kjent at NFF ville betale lønn til Høgmo ut 2017. Fra 1.1. 2018 vil han altså være klar for nye trenerutfordringer – og denne gangen går altså turen til norsk 2. divisjon og FFK.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.