Høgmo i USA – ser på 200 prøvespillere

UTBYTTE: Per-Mathias legger ikke skjul på at han har hatt et stort utbytte av oppholdet i USA.

UTBYTTE: Per-Mathias legger ikke skjul på at han har hatt et stort utbytte av oppholdet i USA.

Artikkelen er over 1 år gammel

Per-Mathias Høgmo (59) er for tiden i USA hvor han følger 200 spillere som er på try-out for å komme seg til europeiske markedet. .

DEL

FFKs sportslige leder er på tur med flere av Danmarks fotballtopper både på trener- og ledersiden.

– Du kan godt kalle det studietur. Kompetanseutvikling relatert til spillerlogistikk, sier Høgmo på telefon fra Florida. Ifølge ham er det sjuende gang disse try-outene har blitt arrangert. Det har resultert i at 100 spillere har fått kontrakt i Europa.

Bygger relasjoner

Gruppen som Høgmo er en del av skal nå flytte seg videre til North Carolina.

– Kan det bli aktuelt for deg å speide på noen spillere for FFK?

– He he, det er spillere her fra Europa og USA som blir testet i kamper, hvor det er speidere fra ulike klubber på tribunen. For mitt vedkommende er det interessant å utvikle nettverket. Relasjonene jeg også får til den danske toppfotballen er positivt, sier Høgmo som blant har med seg Midtjyllands profilerte sportsdirektør Ove Pedersen (64) i reisefølget.

– Hva med Drage?

Før Høgmo satse kursen til Statene hadde han en samtale med Thomas Drage (27) som tidlig i våres fikk såkalt amatørkontrakt på ett år med FFK. Det er i praksis en ulønnet kontrakt – og det betyr også at han forlate FFK når han vil, for eksempel i sommer.

– Thomas trives i klubben og hatt en god progresjon. Jeg hadde ham under fire år i Tromsø, hvor han leverte på toppnivå i Tippeligaen. Den gang hadde han en god relasjon med Hans Åge Yndestad. Nå registrerer vi at han har funnet en lignende relasjon til Ludvig Begby, så dette ser spennende ut.

– Så dette er en spiller dere ønsker å beholde?

– Ja. Vi så i vinter at potensialet var der. Nå har han kommet opp på det fysiske nivået, så det er bare å håpe at han holder seg skadefri. Han har tidligere gjort noe uheldige klubbvalg, men han har gitt uttrykk for at han ønsker å være i Fredrikstad, sier Høgmo.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags