Gå til sidens hovedinnhold

Pensjonistpartiet byr ikke på roser, pølser eller boller, bare ærlige ord og klar tale

Artikkelen er over 1 år gammel

Marianne Kristiansen: – La deg ikke lure av navnet «Pensjonistpartiet». Leser du programmet vårt, vil du nemlig se at vi har godbiter for langt flere enn eldre og syke.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


En sommer er over, og også Pensjonistpartiet melder seg nå på i valgkampen med stands i byen. Kanskje har du også fått vår valgbrosjyre i postkassa, men vi er ikke så mange til å dele ut brosjyrer, så det spørs nok om vi klarer få med oss alle områder. Kom derfor gjerne innom vår stand på Stortorget for å få vårt program en av de gjenværende lørdagene før valget. På våre stands vil du derimot ikke få roser, pølser eller boller. Alt du får, vil være ærlige ord og klar tale.

Du burde ellers stemme på oss om det er viktig for deg å bevare og utbygge sykehjems- og omsorgsplasser. Man har sine tanker selv om man er gammel eller syk, og man er ingen pakke som kan flyttes rundt. Vi vil derfor ikke legge ned en eneste sykehjemsplass, og vi vil fortsette å kjempe for å bevare både Torsnes og Emil Mørchs minne, til nye og mer moderne sykehjem står klare.

En demenslandsby ønsker vi også ha på plass. Det må vi rett og slett klare, vi den lille verdensbyen. Vi er ellers svært bekymret for helsetilbudene når vår by snart får en økning med over 7000 boenheter, så vi tenker derfor at vi må handle nå og være i forkant av utviklingen.

Vårt klare mål er ellers en verdig omsorg med utvidede tider på dagtilbud, og vi ser ikke at BPA-ordninger skal stoppe ved en gitt alder. For oss er det en menneskerett å få være aktive hele livet.

Fra oss vil du også høre et klart nei til bompenger innen kommunens grenser. Nok er mer enn nok! Vi kan ikke ha det slik at folk blir isolerte og ikke få delta i fellesskapet i sentrum. Vi må rett og slett ta hensyn til at mange sliter økonomisk i vår kommune, og det kan ikke være slik at barn og unge ikke får komme på fritidsaktiviteter på grunn av en bom som tømmer lommeboka. Minstepensjonister med luselønn skal heller ikke bli sittende ensomme hjemme. Vi har for eksempel et + Hus med varierte aktiviteter i sentrum, og dit skal våre eldre ha råd til å komme om de vil det. Pensjonisten Per skal også ha råd til å dra til Torsnes for å fiske eller gå tur, slik han har gjort det i alle år.

Svært viktig for oss er det også å se Fredrikstad som mer enn sentrum. Folk skal få bo der de selv vil, og de ulike kommunedelene skal også tilgodeses med diverse tilbud for gammel og ung. Kollektivtilbudet må bygges ut, slik at også folk utenfor sentrum får ta del i tilbudene i vår flotte by. Potensialet er for eksempel stort når det gjelder nye fergetilbud til de ulike kommunedelene der det er mulig – for eksempel til Rolvsøy.

La deg derimot ikke lure av navnet «Pensjonistpartiet». Leser du programmet vårt, vil du nemlig se at vi har godbiter for langt flere enn eldre og syke. Ikke minst, er vi stolte av vår skolepolitikk som er konkret og gir valgfrihet, men også i høy grad vil styrke den offentlige skolen. Vi tror også at løsningen for å øke elevenes læring og bedre klassemiljøene, vil være færre elever i klassene.

Vi mener alvor og er klare til å lytte til deg! Godt valg!

Kommentarer til denne saken