Pensjonister under fattig-grensen

– Det er forståelig at pensjonister ferierer i «Syden» hvor kostnadsnivået ofte er halvparten av det i Norge. Man må nesten være rik for å kunne leve anstendig i Norge.

– Det er forståelig at pensjonister ferierer i «Syden» hvor kostnadsnivået ofte er halvparten av det i Norge. Man må nesten være rik for å kunne leve anstendig i Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg er redd våre «sosialdemokratisk hjernevaskede» myndigheter kun tenker skatt og avgifter selv om økonomiekspertene slår fast at vi nå har nådd en grense og ikke lenger kan skatte oss til bedre velstand, skriver Ulf Tolfsen.

DEL


I media går diskusjonen om «fattigdom». Den «røde» siden skylder på at de rike har blitt rikere. Forskjellene bare øker. Høyre og Frp legger skylden på den store tilstrømningen av flyktninger og at disse ikke kommer i jobb. Påstanden støttes av Statistisk sentralbyrå som også bekrefter at forskjellene øker. Dette går spesielt ut over barn fra innvandrer- og lavinntektsgrupper.

Hvis inntektene er under 60 prosent av norsk snittlønn havner man i «fattig»-kategorien. Går man ut fra at norsk snittlønn er ca. 450.000, betyr det at «fattig-grensen» ligger rundt 270.000. Ikke mye å leve av i «høykost Norge». I praksis betyr det at myndighetene med et pennestrøk gjør at en stor del av landets pensjonister havner i «fattig»-kategorien. Spesielt gjelder dette pensjonister fra det private næringsliv som kun får 60 prosent av G – verdien som bestemmes ut fra inntekten over tid.

Maks-pensjon regnes ikke etter lønn, men etter maks. 6 G som kan være langt under reell lønn. Langt fra alle når imidlertid maks. G. Gjennomsnittlig pensjon havner da på mellom 250.000 og 300.000. Med andre ord like under eller rundt «fattig-grensen». Majoriteten av arbeidstakere i privat sektor har heller ikke «fet» tilleggspensjon.

Staten regner imidlertid kynisk med at pensjonister har nedbetalt det meste av lån, men dette spises opp av sterkt økende kommunale avgifter, og eiendomsskatt og ekstreme kostnader for bilhold.

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når kostnadsnivået på toppen eksploderer og en person med snitt lønn må jobbe i fem timer for betale for en fagarbeider i én time, sier det seg selv at pensjonister ofte sliter. Det er forståelig at pensjonister ferierer i «Syden» hvor kostnadsnivået ofte er halvparten av det i Norge. Man må nesten være rik for å kunne leve anstendig i Norge. Sitter man som flere med hus og hytte som har blitt realisert ved mye egeninnsats, straffes man med høy eiendomsskatt og avgifter. Vanlige arbeidsfolk som havner i «fattig»-nivå risikerer å verken ha råd til å beholde hus eller hytte.

Ved å rasjonalisere og effektivisere AS Norge, kan vår ekstreme offentlige sektor (mye større pr capita enn i andre europeiske land) reduseres betraktelig og frigjøre milliarder. Det er snakk om ekstreme summer. Ved en ti prosents reduksjon sparer vi rundt 80 milliarder.

Nasjonalt sett kunne da skatt og avgifter, timepriser og kostnader reduseres og løfte de dårligst stilte ut av en tung økonomisk situasjon. Flere ville komme i arbeid og Norge kunne kort og godt bli mer konkurransedyktig! Jeg er imidlertid redd våre «sosialdemokratisk hjernevaskede» myndigheter gjør det motsatte og kun tenker skatt og avgifter selv om økonomiekspertene slår fast at vi nå har nådd en grense og ikke lenger kan skatte oss til bedre velstand.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken