Under sin prosedyre i Sør-Rogaland tingrett tirsdag formiddag, omtalte politiadvokat Sveinung Andreas Andersen tiltaltes kjøring i Stavanger-området som en dødslek, skriver Stavanger Aftenblad.

– Denne saken mangler sidestykke i Norge. Det er den groveste hastighetssaken i historien. Og vi er i et år hvor dødsulykkene stiger til værs, sa Andersen.

Han viste til at filmen som er tatt opp med kameraet som var montert på motorsykkelen, viser både fotgjengere og syklister.

– Alle disse kunne blitt drept! Tiltalte selv kunne blitt drept. Én liten feil, så ville han ikke vært mer. Vi har sett 263 kilometer i timen i 80-sonen, 216 kilometer i timen i 60-sonen og 154 kilometer i timen i 50-sonen, fortsatte aktor.

Selv nekter tiltalte straffskyld, og hevder at det må være en av dem som lånte motorsykkelen hans som står bak kjøringen.

31-åringen er tiltalt for 56 brudd på vegtrafikkloven. Aktor understreket under mandagens innledningsforedrag at påtalemyndigheten bare hadde tatt med de groveste bruddene.

– I tillegg mener jeg at han må miste lappen for alltid. Det finnes absolutt ingen god grunn for at tiltalte noen gang skal få førerkortet tilbake, sa politiadvokat Sveinung Andreas Andersen.

(©NTB)