Møt påskeharen i Råde

"PÅSKEHARE":Levende påskeharer eller kaniner er et populært innslag på Bondegården i Råde i påsken.

"PÅSKEHARE":Levende påskeharer eller kaniner er et populært innslag på Bondegården i Råde i påsken. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Julenissen bor på Nordpolen, tror mange. På Bondegården i Råde bor det tre påskeharer, og du kan møte dem hver dag nå i påsken!

DEL

De tre kaninene bor i hvert sitt bur som til sammen utgjør en «høyblokk». Små og store kan både se på dem og klappe dem, skriver Moss Avis.

- Minigrisen Snøfte bor også her. Den bor inne ved siden av hønene og hanen om natten. Men den er veldig frittgående om dagen og kan treffes både her og der for dem som besøker oss, sier matmor Hilde Westeng Olsen.

LES OGSÅ: Ut på tur i påsken? Vi har turtipsene

Påskekyllinger

Levende påskekyllinger kan du også få se. De var 10 dager gamle da Moss Avis besøkte Bondegården i Råde skjærtorsdag.

- Eggene er laget av høner her på Bondegården. Vi sendte eggene til en venn som har klekkemaskin for klekking. Kyllingene kom tilbake hit da de var tre dager gamle, forteller Westeng Olsen og viser fram de pipende, gule nøstene.

SE FLERE BILDER I BILDEGALLERIET!

Sauene Ulla og Garnet er også på plass. De skal snart lamme. Westeng Olsen håper og tror at lamungene kommer i midten av april.

Tre hester er det også der, og de heter Trollmin, Frøya og Frans.

LES OGSÅ: Festen er i gang

Glad i dyr

Sofie Johansen Hellman (2,5) fra Fredrikstad og tante Kristin og mamma Jeanett Hellman var blant de mange som besøkte Bondegården i Råde skjærtorsdag.

- Vi dro hit fordi Sofie er veldig glad i dyr, og fordi vi vet det er hyggelig å være her, sier de.

Brødrene Herman (3) og Olav (2) Gressli-Nilsen fra Sarpsborg  fikk også være med på familietur til Bondegården. De tok turen dit for å nyte den flotte vårdagen utendørs, og for at guttene skulle få se traktoren Gråtass på nært hold.

- Vi holder åpent alle helligdager i påsken. De som ikke skal på påskefjellet eller til Sverige, kan gjerne ta en tur hit. Vi har også åpen kafé, sier Westeng Olsen.

Artikkeltags