Gå til sidens hovedinnhold

Gratis parkering etter klokken to på hverdager og på lørdager

Men ikke billigere på gateplan.

Artikkelen er over 5 år gammel

Fra nyttår blir det innført gratis parkering i byens fire parkeringshus etter klokken to på hverdager og etter klokken ni på lørdager. I formannskapet var det bare SVs Camilla Eidsvold som stemte imot.

KrFs Per Lebesby roste blomsterhandler Torbjørg Ileby for hennes engasjement.

- Hun er en ildsjel. Det var først etter at hun startet en underskriftskampanje at det ble fart i saken, sa han.

Fremskrittspartiets Bjørnar Laabak ønsket å gå lenger enn de rødgrønne og ville ha lagt frem en egen sak om å etablere gateparkering på en eller begge sider i Farmanns gate og i Brochs gate, slik det er etablert i Gunnar Nilsens gate. Frp ville også innføre gratis parkering i parkeringshusene umiddelbart. Frp ville også redusere parkeringssatsene på gateplan og ha gratis parkering lørdag og søndag, men nådde ikke frem. Frp fikk bare støtte fra Høyre og KrF.

Gratisparkeringen fra 2016 vil gjelde innendørs parkering på Stadion og i Torvbyen, samt St. Hansfjellet og Apenesfjellet. Politikerne ønsker å få vurdert om det kan bli flere korttidsplasser.

Fredrikstad kommune vil miste fire millioner kroner i året ved å ha gratis parkering på de fire stedene.

Camilla Eidsvold (SV) gikk kraftig ut mot gratisparkeringen, og mente det var helt feil å miste fire millioner kroner for å la bilister kjøre til byen for å handle. Hun ville heller bruke penger på å gjøre byen til et mer attraktivt besøksmål.

Kommentarer til denne saken