Snakket om konas død på scenen

Satirisk: Are Kalvøs stand-up-forestilling har mye teater i seg. Han bruker musikk, lys, kulisser og rekvisitter. Her parodierer han politikere: Foto: Johnny Leo Johansen

Satirisk: Are Kalvøs stand-up-forestilling har mye teater i seg. Han bruker musikk, lys, kulisser og rekvisitter. Her parodierer han politikere: Foto: Johnny Leo Johansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Are Kalvø fratok publikum halvannen time av livene deres, men ga både humor og alvor tilbake.

DEL

Are Kalvø er en komiker som ikke er redd for å velge alvorlig tematikk. Med forestillingen «Ein time av livet ditt du aldri får tilbake», som spilte på Blå Grotte torsdag, var målet hans å finne ut hva slags bragd han kunne gjøre for å bli husket om 100 år, nå da hans kone var gått bort.

Les også: Kjente navn til Blå Grotte

Ett ekstra år av livet

Forestillingen baserte seg på fakta, statistikk og Kalvøs personlige liv. Han listet opp hvor mye tid et enkelt menneske bruker på tåneglklipping, soving og flytting av sofaer i løpet av livet. Når han så kom til tiden man bruker på familie, ble han gravalvorlig personlig, og sa at han måtte se på denne nye tiden som en gave. Hva skulle han bruke den nye tiden til, som til sammen utgjorde ett år av livet hans?

Mer personlig enn planlagt

I intervju med FB i etterkant av forestillingen, fortalte han hvordan han ønsket å si noe morsomt om det som ikke er morsomt. Som da han, på scenen, fortalte hvor gjerne han ønsket å le av et telys under møtet med begravelsesagenten i forbindelse med hans kones bortgang.

– Livet kom og forstyrret, og forestillingen ble mer personlig enn planlagt. For meg handler det bare om å underholde folk, men hvis noen kan finne inspirasjon bak det jeg gjør, så er det også greit, sa han.

Lokal vri

Forestillingen ble spilt i sin helhet på Det Norske Teatret første gang, og er nå på turné landet rundt. For hvert sted Kalvø kommer, finner han frem dagens lokale avis og erter den litt. Fredriksstad Blad fikk lagt hodet på blokka denne gangen.

– Ja, det var en ... sterk nyhetssak, lo Kalvø med henvisning til saken om at Fredrikstad-bilister kræsjer oftest på mandager.

Pål Nielsens forbilde

Også vår egne Pål Nielsen fikk være med på scenen denne kvelden. En uformell intervjusetting der Kalvø skulle få hjelp til å finne ut hva slags bragd han ville utføre.
 

Les også: Pål Nielsen fyller 60: – Jeg har ikke vært skråsikker siden jeg var 17
 

– Han er forbildet mitt. Jeg har en enorm sans for hans humor, den litt monotone duren og varmen i satiren hans, sa Nielsen til FB.

– Hva tenker du om måten han kombinerer humor og gravalvor?

– Veldig bra! Det er én ting her i livet som er sikkert, og det er at alle skal dø, men fortsatt har vi et problem med å takle det.

Og Are Kalvøs plan for å bli husket om 100 år? Han vil få hele verden til å slappe helt av. NATO også.

Artikkeltags