P-avgift gjør det dyrere og vanskeligere å komme seg til skolen

– Dagens kollektiilbud er ikke  godt nok, og vil gjøre skolehverdagen vil bli vanskeligere, skriver Bianca Skoglie. Bilde fra Glemmen videregående.

– Dagens kollektiilbud er ikke godt nok, og vil gjøre skolehverdagen vil bli vanskeligere, skriver Bianca Skoglie. Bilde fra Glemmen videregående. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er viktig at vi sikrer elevene muligheten til å bruke den transporten som fungerer for dem, ikke hva som fungerer for Arbeiderpartiet, skriver Bianca Skoglie, FpU, til forslaget om parkeringsavgift ved videregående skoler.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Østfold fylkeskommune skal innføre parkeringsavgift på videregående skoler. Dette kommer til å ramme elevene, spesielt de med svak økonomi. Elevene vil måtte ty til dårligere løsninger. Dagens kollektivtilbud er ikke et godt nok alternativ, og vil gjøre skolehverdagen vanskeligere.

Kommunen sin oppgave er å ivareta skoleelever, og sørge for at de kommer seg trygt til og fra skolen. Fredrikstad Fremskrittspartiets ungdom (FpU) mener kommunen ikke ivaretar elevenes interesserer gjennom å gjøre det dyrere og vanskeligere å komme seg på skolen. At posisjonen, med Arbeiderpartiet i spissen, jobber for å skape en vanskeligere hverdag for ungdom, er svært uheldig.

Fredrikstad FpU vil ha gratis parkering for alle skoleelever på videregående skole. Det er viktig at vi sikrer elevene muligheten til å bruke den transporten som fungerer for dem, ikke hva som fungerer for Arbeiderpartiet. Skolen skal være der for elevene og ikke motsatt. At ungdom velger å utdanne seg skal belønnes og ikke straffes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken