Gå til sidens hovedinnhold

Overforbruk sliter ned Gamlebyen

«I lengre tid har vi sett et overforbruk og økende kommersiell utnytting av Gamlebyen, og bydelen slites ned. Det er sterkt å beklage.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange takk til Anne Ruden som skrev et fornuftig innlegg i Fredriksstad Blad for noen dager siden. Det er viktig at mennesker som bor i Gamlebyen setter ord på sin bekymring.

I over 40 år har jeg hatt gleden av å eie et hus i Gamlebyen. Huset hadde forfalt i lang tid. Det ble restaurert og reddet fra ødeleggelse. Siden er det vedlikeholdt etter antikvariske retningslinjer og fargeplan. Det er en fornøyelse å dyrke roser langs fasaden til glede for fastboende og turister.

Men noe er galt. Vi ser skader og setninger i de brolagte gatene. Vi ser skader på bygninger og vollportene. Vi ser med bekymring at hovedgaten stenges i to måneder om sommeren. Det er ikke greit at gaten omgjøres til uterestaurant. Resultatet er redusert fremkommelighet for utrykningskjøretøy, søppel og støy.

Det er videre urimelig at Nordens foreløpig best bevarte festningsby skal belastes med en restaurant i en diger kran. Vi ser at det offentlige bevilger betydelige midler til å stimulere til økt vekst og kommersiell virksomhet, men hvor er midlene og planene for bevaring av byen?

I lengre tid har vi sett et overforbruk og økende kommersiell utnytting av Gamlebyen, og bydelen slites ned. Det er sterkt å beklage.

Les også

Vedlikehold av Gamlebyen: Jeg er redd skammen overgår stoltheten

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.