Gå til sidens hovedinnhold

Fredag er 2+-feltet blitt kollektivfelt

Artikkelen er over 4 år gammel

Sambruksfeltet (2+) mellom Rakkestadsvingen og rundkjøringen på østsiden av Fredrikstadbrua blir nå kollektivfelt. Endringen skjer natt til fredag 21. april.

Feltet blir en forlengelse av det nye kollektivfeltet som åpnet på riksvei 111 mellom Fjellstad og Rakkestadsvingen tidligere i april.

Greit med elbil og MC

– Sambruksfeltet gjøres om til kollektivfelt for at bussene skal få bedre fremkommelighet på denne strekningen hvor det er mye trafikk, spesielt i rushtiden, sier Tore Veum i Statens vegvesen.

Dette betyr ikke at feltet blir ulovlig for alle som kjører eget kjøretøy - noen har fortsatt tillatelse til å benytte seg av kollektivfeltet.

– Endringen innebærer at høyre kjørefelt fra Rakkestadsvingen til Fredrikstadbrua er forbeholdt busser, taxier, elbiler og MC. Andre kjøretøy må benytte feltet ved siden av.

Følg oppmerkingen

Oppmerking og skilting av kollektivfeltet blir gjort natt til fredag 21. april. Det betyr at når du kjører til jobb fredag morgen må du holde til venstre. Ikke bare frem til rundkjøringen, men også gjennom den. Benyttes høyre felt er det påbudt å svinge til høyre inn til Nabbetorp. Det er kun busser kan kjøre rett frem over broa.

– Endringen til kollektivfelt trer i kraft når oppmerkingen er på plass fredag morgen, opplyser Veum.

– Det nye kollektivfeltet vil føre til kortere reisetid og økt forutsigbarhet for busspassasjerene. Dette er ett av flere tiltak i Bypakke Nedre Glomma for å bedre fremkommeligheten for bussene.

Kommentarer til denne saken