Roy Freddy Andersen blir informasjonssjef i Østfold fylkeskommune

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Roy Freddy Andersen (45), tidligere VG-journalist og nyhetsredaktør i Fredriksstad Blad, nå selvstendig utenriksjournalist i Wien, er ansatt som informasjonssjef i Østfold fylkeskommune.

DEL

Det melder Østfold fylkeskommune på sine nettsider fredag. Stillingen ble ledig etter at nåværende informasjonssjef Tone Stenbek får nye arbeidsoppgaver i kommunikasjonsavdelingen i fylkeskommunen. Andersen begynner 1. juni.

- Å ha rett person i informasjonssjefsstillingen er viktig, ikke bare for fylkeskommunen, men for hele Østfold. Jeg er svært tilfreds med at vi har ansatt Roy Freddy Andersen, som har både bred relevant kompetanse og erfaring og et stort engasjement for Østfoldsamfunnet, sier konstituert fylkesrådmann Odd Roald Andreassen om tilsettingen.

Roy Freddy Andersen er oppvokst i Rolvsøy og har bred erfaring fra presse- og informasjonsarbeid. Han begynte som frilanser i Fredriksstad Blad, hvor han også har vært journalist, leder for kultur- og sportsavdelingen og nyhetsredaktør. Han har vært journalist og utenrikskorrespondent for VG i New York, informasjonssjef i Utenriksdepartementet, redaksjonssjef i TV2  og markedsansvarlig i Litteraturhuset.

Siden han flyttet til Wien har han hatt en rekke oppdrag for norske medier, blant annet for NRKs utenriksavdeling.

Artikkeltags