Utvist mann returnerte etter én uke - stjal mobiler på to steder i Østfold

Mannen siktet seg ut dyre mobiler i butikkene. På vel en måned skal han ha stjålet mobiler og tilbehør for tilsammen 57.954 kroner.

Mannen siktet seg ut dyre mobiler i butikkene. På vel en måned skal han ha stjålet mobiler og tilbehør for tilsammen 57.954 kroner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Én uke etter at han ble utvist, returnerte han til Norge – i følge retten ene og alene for å stjele dyre mobiltelefoner blant annet i Moss og Fredrikstad.

DEL

(Smaalenenes Avis) DRAMMEN: To ganger er han utvist fra landet. Den siste gangen tok det bare en uke fra han ble utvist, til han krysset landegrensene igjen – for å begå tyveri, mener retten.

Den 48 år gamle mannen ble utvist fra Norge 5. november 2016, og fikk da innreiseforbud i to år. Likevel gikk det bare tre måneder før han returnerte, skriver Drammens Tidende.

Han ble da raskt pågrepet og anmeldt for brudd på innreiseforbudet.

Mannen ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder for dette og flere andre forhold.

LES OGSÅ: Tyvene fikk med seg mer fra Eidsberg-firma

Fanget opp av overvåkingskamera

20. april 2017 ble han prøveløslatt. På ny ble han utvist og transportert tilbake til hjemlandet.

Denne gangen gikk det bare én uke før han krysset grensen inn til landet igjen.

Ikke lenge etter at han kom tilbake og begynte, ifølge retten, å reise rundt å stjele – da hovedsakelig dyre mobiltelefoner fra butikker.

Både 3. juni og 5. august ble han fanget opp av overvåkingskamera på Lefdal Elektromarked i Drammen.

LES OGSÅ: Tok seg inn gjennom vindu i kjelleren mens husets folk var borte en liten stund

Utga seg for vanlig kjøper

Fremgangsmåten hans skal ha stort sett vært den samme.

Han meldte seg i butikken som kjøper, opplyste navn, telefonnummer og adresse, før han fikk utlevert mobiltelefonen. Han gikk til kassa for å betale, men stakk da isteden av med mobilen – uten å betale.

Dette skal mannen ha fortsatt med i Åsane utenfor Bergen, i Ski, på Jessheim, i Moss og i Fredrikstad, før han ble pågrepet.

Telefonene som ble stjålet var av de dyrere variantene. Blant annet Samsung Galaxy S8+ og Iphone 7.

LES OGSÅ: Innblandet i trafikkuhell på Slitu- så reiste de til Askim og smadret firmabilen

– Kom til Norge for å stjele

Nylig måtte 48-åringen møte i Drammen tingrett, der han fortalte at han ikke husket å ha vært på noen av stedene hvor mobiltelefonene ble stjålet.

Da han ble konfrontert med at han var fanget opp av en rekke overvåkingskameraer, forklarte han at han kunne ha vært inne i butikken, fått en mobiltelefon og deretter ombestemt seg og lagt den fra seg igjen.

Retten festet ingen lit til mannens forklaring.

«Han hadde ingen tilknytning til Norge og ingen mulighet for å få legalt arbeid her så lenge han var utvist», står det å lese i dommen.

Når det gjelder tyveriene bemerker retten at det er grunn til å reagere strengt mot personer som oppholder seg ulovlig i landet kun med hensikt å utføre straffbare handlinger.

48-åringen ble dømt til fengsel i to år og to måneder.

Dommen er anket.

LES OGSÅ: Klinte til mann på by'n – det fikk politiet til å reagere

Artikkeltags