Gå til sidens hovedinnhold

Rolig morgen på veiene

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag kveld hadde politiet nok å gjøre på glatte veier, men onsdag morgen ser det ut til at forholdene har bedret seg.

Tirsdag ettermiddag, og kveld, var det mange som ble tatt på senga da de skulle ut å kjøre – både hovedveier og sideveier på hele østlandet var speilblanke. Politiets operasjonssentral fikk gjennom hele kvelden meldinger om utforkjøringer og vanskelige forhold.

Rolig morgen

Onsdag morgen har til sammenligning vært stille, forteller operasjonsleder Terje Norang.

– Det har ikke vært noen meldinger om glatte veier siden jeg kom klokka sju, sier han.

– Selv merket jeg at det kunne være litt glatt på noen av sideveiene da jeg kjørte til jobb, men det virker som at det ikke er så ille som det var i går, legger han til.

Flere oppdrag

Politiet hadde flere oppdrag tirsdag kveld, og verst var det langs E6 i Follo og i Mosseregionen:

16:31: Tre biler var involvert i en kollisjon i Nesveien ved Jeløya i Moss.

16:42: En bil gikk rundt, og havnet på taket på fylkesvei 124 i Rakkestad. Glatte veier hadde skylden, og føreren kom fra ulykken uten skader.

18:19: En rullestolbruker skled inn i en parkert bil i Bråtengata i Moss. Det ble skader på bilen, og rullestolbrukeren ble sendt til legevakta for sjekk, m, men var trolig uskadet.

19:07: Et vogntog kjørte inn i hensatt container ved Årvollskogen. Det ble skader på vogntoget, men ingen personskade.

19:08: En bil kjørte inn i skilt og lyktestolpe i Greåkerveien i Sarpsborg. Sjåføren ble ikke skadd, men anmeldt for uaktsom kjøring.

19:22: En bil kjørte inn i skilt ved Dilling stasjon på fylkesvei 119. Føreren ble tatt med i ambulanse til legevakta for sjekk.

Operasjonslederen forteller at de ikke hadde noen ulykker med personskader i går.

Tok sjanser

Politiet i Østfold beslagla to førerkort på E6 i går. Til tross for isete veien tok noen sjanser og en kvinne i 20-årene ble målt til 137 kilometer i timen i 100-sonen på E6 ved Solli. Fire timer senere ble en mann i 20-årene målt i 145 kilometer i 100-sonen ved Kalnes.

– Vi anbefaler folk å tilpasse hastigheten til fartsgrensen og kjøreforholdene, spesielt på slike dager, avslutter Noreng.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.