Kultursjefen: – Vi må få et regionteater som står på egne ben

 Vi har tidligere stilt spørsmål om hvordan Østfold kulturutvikling rigger både scenekunst og arbeidet med «Den kulturelle skolesekken», sier Fredrikstads kultursjef Ole-Henrik Holøs Pettersen

 Vi har tidligere stilt spørsmål om hvordan Østfold kulturutvikling rigger både scenekunst og arbeidet med «Den kulturelle skolesekken», sier Fredrikstads kultursjef Ole-Henrik Holøs Pettersen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Både Statens scenekunstmelding og kulturindekser viser at Østfold ligger på jumboplass når det gjelder produksjon av scenekunst. I så måte er det på høy tid å satse, sier kultursjef Ole-Henrik Holøs Pettersen i Fredrikstad.

DEL

Tidligere denne uken kom et kulturopprop fra 113 kulturaktører i Østfold. Kjente utøvere som Alexander Hermansen, Ole-Hermann Lundberg, Pål Nielsen, Maria Mohn, Dennis Storhøi og Petronella Barker er med på opprøret mot Østfold kulturvikling – og hvordan organisasjonen forvalter pengene til scenekunst.

I dag, onsdag, skal fylkets nærings- og kulturkomité ta stilling til fylkesrådmannens forslag til et konsept og en konkret opptrappingsplan som skal danne grunnlag for å utvikle Østfold kulturutvikling som et regionteater. Og Andreas Lervik (Ap), leder for komiteen, går inn for at Østfold kulturutvikling skal lede arbeidet.

– Vi i Fredrikstad kommune følger denne saken nøye. Oppropet står for seg selv, men også vi heier frem et regionteater. I forbindelse med arbeidet med en fylkesscene ble behovet for et regionteater veldig tydelig og var i seg selv en av begrunnelsene for å legge en fylkesscene til Værste. Ønsket om et regionteater er også nedfelt i vår kommunedelplan for kultur. Vi ønsker oss et teater som skal være et arnested for nye produksjoner, sier kultursjef Ole-Henrik Holøs Pettersen i Fredrikstad.

– Må har armlengdes avstand

– Dette er en sammensatt sak, og jeg vil gi Østfold kulturutvikling honnør for veldig mye av det de leverer. Vi har tidligere stilt spørsmål om hvordan Østfold kulturutvikling rigger både scenekunst og arbeidet med «Den kulturelle skolesekken». I denne saken bør fylkeskommunen sitte i førersete, men dersom man nå over tid skal bygge et statlig finansiert regionteater så kan det være gode argumenter for at dette bør stå på egne ben med armlengdes avstand til fylket. Dette vil trolig kommunene få anledning til å mene noe om i forbindelse med den igangsatte rulleringen av fylkesplanen for kultur, sier kultursjefen.

Og legger til:

– Både Statens scenekunstmelding og kulturindekser viser at Østfold ligger på jumboplass når det gjelder produksjon av scenekunst. I så måte er det på høy tid å satse.

Artikkeltags