Østfold Ap støtter streikeretten

Bussjåførene Tommy Johansen (f.v.), Jan Egil Eriksen og Jens Petter Jørgensen sto streikevakt på Fredrikstad bussterminal søndag morgen. De har full støtte fra Østfold Ap.

Bussjåførene Tommy Johansen (f.v.), Jan Egil Eriksen og Jens Petter Jørgensen sto streikevakt på Fredrikstad bussterminal søndag morgen. De har full støtte fra Østfold Ap. Foto:

Av

«Sammen må vi ta ansvar for å ikke bare ta vare på det vi kaller den norske modellen, vi må også videreutvikle den. Retten til å streike er en grunnleggende del av denne modellen.»

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Styret i Østfold Ap vil si tydelig ifra om at vi støtter streikeretten som nå blir brukt av bussjåfører og vektere fullt og helt.

Retten til å streike for bedre lønns- og arbeidsvilkår som for eksempel bedre velferdsordninger, faste og hele stillinger, lærlingers rettigheter, kompensasjon for ubekvem arbeidstid og for å vise motstand mot politiske beslutninger er en grunnleggende rett som organiserte arbeidstakere har i Norge.

Denne retten har ikke kommet av seg selv, denne retten måtte kjempes fram, på samme måte som fagbevegelsen har måttet kjempe fram andre rettigheter, rettigheter mange i dag tar som en selvfølge. Retten til sykepenger og ferie kan stå som eksempler. Svært mange, for ikke å si de aller fleste av de velferdsgodene vi i dag har i Norge, er et resultat av det faglig politiske samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet i langt over 100 år.

Dette samarbeidet er det grunn til å være stolt av og dette samarbeidet er det også all grunn til å videreføre. Sammen må vi ta ansvar for å ikke bare ta vare på det vi kaller den norske modellen, vi må også videreutvikle den. Retten til å streike er en grunnleggende del av denne modellen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken