Gå til sidens hovedinnhold

Østfold Ap støtter streikeretten

Artikkelen er over 1 år gammel

«Sammen må vi ta ansvar for å ikke bare ta vare på det vi kaller den norske modellen, vi må også videreutvikle den. Retten til å streike er en grunnleggende del av denne modellen.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Styret i Østfold Ap vil si tydelig ifra om at vi støtter streikeretten som nå blir brukt av bussjåfører og vektere fullt og helt.

Retten til å streike for bedre lønns- og arbeidsvilkår som for eksempel bedre velferdsordninger, faste og hele stillinger, lærlingers rettigheter, kompensasjon for ubekvem arbeidstid og for å vise motstand mot politiske beslutninger er en grunnleggende rett som organiserte arbeidstakere har i Norge.

Denne retten har ikke kommet av seg selv, denne retten måtte kjempes fram, på samme måte som fagbevegelsen har måttet kjempe fram andre rettigheter, rettigheter mange i dag tar som en selvfølge. Retten til sykepenger og ferie kan stå som eksempler. Svært mange, for ikke å si de aller fleste av de velferdsgodene vi i dag har i Norge, er et resultat av det faglig politiske samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet i langt over 100 år.

Dette samarbeidet er det grunn til å være stolt av og dette samarbeidet er det også all grunn til å videreføre. Sammen må vi ta ansvar for å ikke bare ta vare på det vi kaller den norske modellen, vi må også videreutvikle den. Retten til å streike er en grunnleggende del av denne modellen.

Les også

Lokale bussjåfører i streik: – Streikeviljen er stor

Les også

Busstreiken: Bussavhengige videregåendeelever kan slippe fravær

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.