Sol og oppholdsvær, men ingen snøfnugg i sikte

HØST: Skal vi tro Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt har sarpingene en fin uke i vente.

HØST: Skal vi tro Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt har sarpingene en fin uke i vente. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgen har vært grå og våt, men denne uka blir helt annerledes, selv om vinteren er langt unna, lover Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk institutt i Oslo.

DEL

– Den aller verste nedbøren har passert, sier Moxnes til Sarpsborg Arbeiderblad.

I forkant av helgen sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel på grunn av store nedbørsmengder på Østlandet. De varslet mellom 80 og 120 millimeter nedbør i Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo, Akershus og Oppland. Og det har vært en rimelig bløt helg for innbyggerne over hele Østlandet.

Sol og oppholdsvær

Moxnes, som er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo, ser lyst på dagene vi har i vente. Mandag titter solen fram mellom skyene, tirsdag dukker skyene imidlertid opp igjen og det ventes mindre regnbyger i Sarpsborg-distriktet.

– Generelt for hele uka er milde temperaturer. Det er mildt for årstiden å være, men til helgen er det faktisk ventet lavere temperaturer, sier Moxnes.

Vi bør likevel ikke forvente snø de nærmeste ukene, selv om den søte juletid snart står for tur.

Nattefrost

– Til helgen kan det bli nattefrost, nordavind og temperaturer mellom fem til seks grader. Helgen ser faktisk veldig pen ut. Og neste uke fortsetter med mye pent vær, sier samme Moxnes.

Bilistene må trolig frem med isskrapa til helgen.

Temperaturene denne uka vil ligge mellom ti til tolv grader.

– Er du glad i pent vær og sol, så har du all grunn til å smile, men liker du snø, må du nok vente en god stund til, poengterer Moxnes.

Artikkeltags