Alliansen-leder dyttet på valgkampstand

Hans Lysglimt Johansen med sverd og eggelikør under partilanseringen i november 2016.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hans Lysglimt Johansen med sverd og eggelikør under partilanseringen i november 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av

Lederen for partiet Alliansen, fredrikstadmannen Hans Jørgen Lysglimt Johansen, ble dyttet av en fremmed mann da han sto på valgkampstand lørdag.

DEL

– Han slo meg veldig kraftig i brystet mens han sa "ditt jævla svin", sier Lysglimt Johansen til NRK.

Lederen for det omstridte partiet sier til statskanalen at mannen la på sprang før politiet kom. Flere øyevitner bekrefter historien. Ifølge Daniel Stephanek, Senterpartipolitiker i Oslo, ble Lysglimt Johansen dyttet med "full kraft", slik at deler av standen fulgte med.

Lysglimt Johansen sier partiet har opplevd en bølge av hatmeldinger på nett og i andre medier som følge av en NRK-reportasje der historieprofessor Øystein Sørensen fra Universitetet i Oslo uttalte at partiet Alliansen "går langt i retning av nynazisme".

Nyhetsprogramredaktør i NRK, Kyrre Nakkim, sier det er trist at Alliansen-lederen er blitt utsatt for slike handlinger, men at statskanalen ikke bærer noe ansvar for dette.

Partiet Alliansen opplyste i desember 2016 at de hadde fått de 5.000 signaturene som trengs for å kunne stille lister til stortingsvalget. Partiet ble lansert i november i fjor og har kun ett eneste programpunkt: Krav om folkeavstemning om Norges EØS-medlemskap.

Les også:

Artikkeltags