Oppdraget innebærer at han for en stakket stund skal «skygge» administrerende direktør Hege Holter Brekke.

Herman er et av 26 ledertalenter som er plukket ut fra hele landet til å være «leder for en dag».

– Jeg syntes det var utrolig morsomt å bli plukket ut. Det å kunne få goder igjen etter hardt arbeid har ofte vært min motivasjon. Jeg ser veldig frem til å møte Hege Holter Brekke fra Orkla, stjele litt av hennes kunnskap og suge til meg all den informasjonen jeg kan, så jeg kan fortsette å bygge på min ledererfaring, sier Herman Wenneberg i en pressemelding.

Ungdomsbedrift

I skoleåret 2017/18 var Herman daglig leder i Ungdomsbedriften «Kash Profilering», som han drev sammen andre medelever ved Frederik II videregående skole.

 De unge entreprenørene utviklet en innovativ gulvreklame. Bedriften vant flere priser på fylkesmessen for ungdomsbedrifter, blant annet Østfolds beste ungdomsbedrift. Under NM vant Herman ALUMNIs lederskapspris.

 – Herman var daglig leder i Kash Profilering UB, en bedrift som han har ledet på en fortreffelig måte. Sammen med sine kollegaer utviklet de et nytt produkt som de klarte å få ut i markedet. På fylkesmessen vant bedriften hele fem førsteplasser og Herman ble kåret til beste selger, forteller Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold.

Innovatører trengs

Herman har utmerket seg ved å være en god leder for sin ungdomsbedrift og på bakgrunn av sine lederegenskaper skal han representere Østfold på «Leder for en dag» i Oslo 18. oktober.

 Det er Ungt Entreprenørskap og Manpower som står bak initiativet som i år arrangeres for 16. gang. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet, og næringslivet og lederne selv kan få verdifulle innspill fra dem som skal skape fremtidas arbeidsplasser.

– Å drive en ungdoms- eller studentbedrift er læring i praksis. Disse elevene og studentene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig både i offentlig og privat arbeidsliv. Innovatører trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glade for at så mange toppledere stiller opp for å gi en ledertalent som Anusha en smakebit på hva som kreves for å være leder, sier Engström i pressemeldingen.

Prominente personer

Fem statsråder og et tjuetalls direktører og toppledere stiller opp på «leder for en dag» og gir lederkandidatene en smak av en toppleders hverdag.

 Foruten Brekke stiller også kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, barne- og likestillingsminister Linda Cathrine Hofstad Helleland, finansminister Siv Jensen, Iselin Nybø, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, konsernsjef i Ferd Morten Borge, skattedirektør Hans Christian Holte, Posten-topp Tone Wille, administrerende direktør i Nordea Snorre Storset og Alexandra Bech Gjørv i Sintef m.fl.

Pressekontakt: