Ordfører Rafshol: Glad i Råde, men også utålmodig

Vansjø ved Oksenøya

Vansjø ved Oksenøya Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Men vi i Råde Høyre er ikke fornøyde med alt, og ønsker å jobbe videre med flere saker, skriver ordfører René Rafshol, blant dem nærmiljøanlegg på Missingmyr og gang- og sykkelvei på Tombsletta og ved Eplehagen på Missingmyr.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
I åtte år har Råde Høyre fått være med på å forme Råde gjennom politiske vedtak. Men hvordan vet vi at de vedtakene som fattes er riktige? I tillegg til informasjon fra administrasjonen, har våre representanter møtt lag og foreninger, hatt møter med enkeltpersoner og vi har besøkt og arrangert møter med næringslivet.

Gjennom tilbakemeldinger har vi bl.a. vedtatt økt omsorgslønn. Vi har ansatt en miljøvaktmester som har gjort mye vedlikehold på kommunale bygg og stier, og fått unge mennesker tilbake i skole eller jobb. Råde Høyre har økt bevilgningen til dagsenteret, og vi har ansatt leselærere i de to grunnskolene for å bedre leseferdighetene blant elever. Siden vi har aktive lag, har vi økt støtte til arrangementer, og satt i gang Parkfestivalen. For å informere innbyggere om det kommunen holder på med og gjøre oss kjent med historien, personer, lag og foreninger, og næringsliv har vi vært pådrivere for å etablert Råbarsk. Siden vi har dyktige idrettslag har vi gitt støtte til etablering av kunstgressbaner og BMX arena.

Gjennom at vi sier la når vi kan og nei når vi må, har Råde Høyre jobbet for å legge til rette for ny næringsetablering, eller lagt til rette for at eksisterende næring har blitt. Vi har latt folk få ja i søknaden sin når de skal rette på noe, i de fleste sakene i teknisk. Dette har vi gjort sammen med de partiene vi samarbeider med. I tillegg har vi sammen med administrasjonen, ansatte, innbyggere og partiene vi samarbeider med, rettet opp i økonomien. Gjennom god økonomi så har alle partiene i kommunestyret kunnet si ja til å bygge to nye skoler.

Men vi i Råde Høyre er ikke fornøyde med alt, og ønsker å jobbe videre med flere saker. På Missingmyr (Eplehagen) var vi initiativtager til å sette av penger til et nærmiljøanlegg. Beboere og velforening har vært tålmodige, men både deres og Råde Høyres tålmodighet er brukt opp. Vi forlanger at det i løpet av desember 2019 blir gjort klart grunnarbeider, så kommunen kan starte med del 1 av anlegget som da skal stå ferdig senest innen starten av sommerferien 2020.

Gang- og sykkelvei på Tombsletta og ved Eplehagen må gjøres noe med. Når det gjelder Tombsletta, må BaneNor forskuttere denne før jernbanestasjonen står klar, så her må fylkeskommunen, kommunen og BaneNor sette seg ned og finne en løsning. Når det gjelder de 600 meterne som står igjen mellom Eplehagen og rundkjøringa ved Missingmyr, må det snarest være et møte der man kan se på et spleiselag mellom fylkeskommunen, kommunen, og bedrifter.

Det hadde da vært spennende å se nye løsninger både på gjennomføringen og involvert innbyggerne gjennom å kjøpe folkeaksjen. Vi ønsker å fortsette satsingen på stier med å gjøre de mer publikumsvennlige og universelle. Og vi har i programmet at vi ønsker flere anlegg med 11-er bane i Saltnes og utendørs håndballbaner i Karlshus og Saltnes. Fremtidsrettede skoler som gir barn glede og kunnskap, og som kan samarbeide tett med Tomb vgs. og næringslivet blir viktig. Og få et godt tilbud for eldre gjennom Leve Hele Livet. Råde Høyre ønsker at kommunen skal møte innbyggerne på en helt ny måte med involvering og dialog.

Det er flere planer som skal behandles de neste årene som blir viktige. Kommuneplanens samfunnsdel og ikke minst arealdel blir avgjørende for Råde kommunes eksistens som egen kommune. For å få flere mennesker til å flytte og trives med å bo i Råde, og at næringslivet skal blomstre, må vi ta vare på de grønne lungene, innbyggere, næringsliv og finne gode plasser for offentlige bygg. Andre planer som også er viktig er klima- og energiplanen. Den sier noe om hva Råde kommune og deres innbyggere må gjøre for å bevare jorden. Det kan være utlån av elsykler, elbiler, ladestasjoner, belønning for å sette på solceller, eller en kompensasjon for dem som ønsker å kjøpe el- påhengsmotor. I tillegg busstilbudet innenfor egen grense og til og fra byene.

Her ønsker Høyre å se på et kommunalt tilbud. Barnehageplanen, omsorgsplanen og kulturminneplanen er også viktige planer. Vi ønsker en forpliktende avtale mellom administrasjonen og ansatte på heltidskultur. Vi ønsker også å bygge et nytt Helsehus og Langhuset, i tillegg til mye mer.

Vi i Råde Høyre er Glad i Råde.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken