Vigdis Hjorth måtte melde avbud

Kommer ikke: Vigdis Hjorth er på oppdrag ute i Europa, og rekker ikke Ord i Grenseland.

Kommer ikke: Vigdis Hjorth er på oppdrag ute i Europa, og rekker ikke Ord i Grenseland. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vigdis Hjorth ble opptatt med oppgaver gjennom NORLA i Europa, så hun rekker ikke med Ord i Grenseland.

DEL

NORLA er organisasjonen for Norske forfattere i utlandet, og i september er det reiser både i Europa, men også over til USA midt i september. Hjorth skal til Europa før USA.

– Vi har jobbet med mulige erstattere for Hjorth, men du kan ikke sette inn Jo Nesbø når temaet er mot arv og miljø det skal snakkes som. Men jeg tror det kan bli en fin kveld med bare Nina Lykke, og hun skal også ut på reise til USA, men etter Ord i Grenseland, forklarer arrangør Wiggo Andersen.

Nina Lykke har vært nominert til Ungdommens kritikerpris og romanen «Oppløsningstendenser» (2013) kom på kortlista til P2-lytternes romanpris. Romanen «Nei og atter nei »(2016), som er en satire over middelklassen og «de store forventningers misnøye», kom i flere opplag og utgis i Tyskland. I mars 2017 vant hun Ungdommens kritikerpris.

– Men hva med å hente inn Helga Hjorth? Hun er jo også i vinden med egen bok om samme tema.

– Nei, det ville være urettferdig mot søsteren Vigdis, så det må bli en annen anledning og en annen arena. Jeg tror det kan bli fint med Nina i samtale med Kjell Jørgen Holbye, og vi har så langt bare hatt en håndfull som har sagt at de ikke kommer, sier Andersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.