Gå til sidens hovedinnhold

Oppfordring til FFK, FBK, Stjernen og Østfold-idretten: Bli med i Pride-paraden

Artikkelen er over 2 år gammel

– Bli med i Pride-paraden i Fredrikstad i august og vis med handling at idrett er for alle, er oppfordringen fra Skogstrand-lagleder Andreas Haugen til idretten Fredrikstad og Østfold.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I skrivende stund har jeg nettopp lest om homohets i norsk toppfotball. En eliteseriespiller har blitt utsatt for homofobiske tilrop. For ikke mange måneder siden hadde dansk toppfotball en lignende sak og tok med det et kraftig opprør mot homofobi i fotballen. Homohets har på lik linje med rasisme ingenting i fotballen og idretten å gjøre.

Denne hendelsen fant sted samme helg som Oslo Pride gikk av stabelen. Det ble satt rekord i årets parade med over 50.000 som gikk, av de 50.000 var blant andre VIF og andre idrettslag. Dessverre var det VIF-supportere som sendte homofobiske tilrop mot Sarpsborg 08-spilleren Lars-Jørgen Salvesen under kampen VIF – Sarpsborg 08. Men enkeltpersoner skal ikke få ødelegge for VIF som skal ha skryt for at de går i Pride-parade og er en foregangsklubb på dette området.

Nå er det ikke mange ukene til Fredrikstad Pride, der paraden går 24. august. Jeg håper at Fredrikstad- og Østfold-idretten viser en gang for alle at idrett er for alle og stiller opp i paraden, hvor det til nå er null idrettslag/foreninger som er påmeldt. Jeg sender ved dette en invitasjon til Fredrikstad Fotballklubb, Sarpsborg 08, Stjernen, FBK og andre fotball og idrettslag i Fredrikstad og Østfold om å melde seg på paraden og vise med handling at idrett er for alle.

Det er viktig nå at vi, en gang for alle, tar et oppgjør med homofobien i fotball og idretten. At vi nå viser med handling og ikke bare ord at idrett er for alle. Jeg skal selv gå i paraden, for fotballen, idretten og kjærligheten.

Les også

Homofil fotballeder: La fotballens skap brenne, la oss stå sammen og gjøre verdens vakreste og beste idrett enda bedre

Les også

FB mener: Modige Andreas (24) velger å være et forbilde for åpenhet - igjen

Kommentarer til denne saken