Gå til sidens hovedinnhold

Oppfordrer Velgaard til å snakke om vingle-Høyres politikk

Høyres gruppeleder Truls Velgaard har en tendens til å gå kraftig til angrep på Fredrikstad Arbeiderparti i avisenes leserbrevspalter. Det er vi vant til. Det er bra med politisk uenighet - det er viktig for den politiske debatten.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne gangen angriper han oss fordi vi fører en forutsigbar politikk, og at vi har evne til å stå også i krevende saker. Det tar vi som en tillitserklæring. Å kunne stå i krevende saker krever mot og gode politiske prosesser.

I Arbeiderpartiet behandler vi saker grundig før vi fatter en beslutning. Vi har ikke en hopp-og-sprett-politikk. Det handler om forutsigbarhet og ansvar. Selvfølgelig lytter vi til innspill, men i motsetning til Høyre så skifter vi ikke standpunkt selv om det blåser i krevende saker hvis vi mener at vårt standpunkt er riktig.

Les også

Ap tapte i Marnet-saken – alle andre vant

Velgaard snakker varmt om sitt eget parti sin evne til å lytte til innbyggere. Det er ganske interessant. Fredrikstad Høyre er et parti som med god grunn har fått stempel på seg for å være Vingle-Høyre. I mange saker opplever vi at Høyre snur i saker. At de skifter standpunkt fra møte til møte.

Det er ikke ukjent at Høyre har stemt ulikt og ment forskjellig i samme sak – så det er usikkert for oss hvilke innbyggere de til enhver tid snakker om da det kan endre seg fra møte til møte. Det er ikke forutsigbart – sånn styrer man ikke en kommune.

Høyre snakker varmt om samarbeid på tvers av høyre- og venstresiden i Fredrikstad. Det hadde selvfølgelig vært mulig i mange saker, men krevende når man sjelden vet hva Høyre stemmer i siste runde.

Les også

Nå er kolera det beste alternativet for Fredrikstad kommune

Fredrikstad trenger forutsigbarhet og styringsdyktighet. Fredrikstad Høyre representerer intet av dette. Det er verd å merke seg at Fredrikstad Høyre kjapt endrer standpunkt dersom det kommer nok mailer som argumenterer for den ene eller andre siden.

Det blir spennende å følge Fredrikstad Høyre i den krevende budsjettbehandlingen og andre krevende saker vi må ta stilling til framover.

Oppfordrer også Velgaard til å snakke om Høyres politikk - det hadde vært interessant.

Kommentarer til denne saken