Stortingsvalget 2021 har utviklet seg til å bli et bilvalg. Ønsker vi bil, eller ønsker vi ikke bil? Dessverre så ser vi at flere og flere partier ønsker å gjøre det vanskeligere for vanlige folk. Det skal bli dyrere å eie bil, hvis du i det hele tatt skal få lov til å eie bil.

Alle partiene på Stortinget med unntak av Frp har sagt at de ikke ønsker salg av diesel- og bensinbiler etter 2025. Dette inkluderer Høyre og Senterpartiet. Hvordan skal dette gå i distriktene? Hvordan skal dette gå for småbarnsfamilier som helst skulle vært flere steder på en gang?

Frp mener bilen har vært bra for Norge, og bra for næringslivet. Vi kan ikke avlyse klimakrisen selv om nordmenn slutter å kjøre å bil. Norske utslipp er såpass små at det ikke vil gi utslag på de globale utslippene. Men skal Norge fortsatt ta sin del av kaka? Ja, selvfølgelig skal vi det.

Frp er derimot tydelige på at vi ikke ønsker å rasere privatøkonomien til folk, og skape industridød i distriktene for meningsløs symbolpolitikk. Bilen er en nødvendighet for de aller fleste mennesker. Frp ønsker å redusere avgiftene på nye lavutslippsbiler, og vi ønsker å beholde el-bilfordelene.

Vi skal samtidig sørge for at det bygges trygge og effektive veier, slik at bilene bruker mindre tid i kø. Det er lite som forurenser mer enn en bil på tomgang midt i rushtrafikken.