Ønsker et liberalt AUF som godtar privatskoler velkommen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi er tydeligvis enige om at man trenger privat- og friskoler. Dette vitner i alle fall om et svært liberalt AUF som jeg ønsker velkommen, skriver Aleksander Abelsen, Høyre, i svar til Mathias Lind Høyning, AUF.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Først å fremst vil jeg takke Mathias Lind Høyning for et saklig og balansert innlegg, hadde tonen vært like god mellom våre eldre kolleger hadde den politiske debatten vært en fryd.

Det er ikke ofte jeg går med på Arbeiderpartisters premiss, men nå har jeg igjen lest meg opp på deres skolepolitikk. Arbeiderpartiet er uttalt mot privatskoler og friskoler, dere ønsker ikke friskoler i Fredrikstad og dere ønsker en styrkning av en fellesskole i stedet for diversitet i mindre enheter. Det er et lite tankekors at man er for større og sterkere enheter, men i mot fylkessammenslåingen.

Enorme enheter passer ikke for alle. Gufsene fra et rødere arbeiderparti slår mot meg når jeg hører begrepene som blir brukt. Veldig mange elever trenger et annet tilbud, det ødelegger ikke den offentlige skolen. Skoler fundert på et annet grunnlag hadde ikke eksistert om det ikke var et marked, vi som politikere bør sikre et tilbud for alle.

Veldig mange elever trenger et annet tilbud, det ødelegger ikke den offentlige skolen.

Regnestykket ditt går ikke opp og sammenligningen blir for meg banal. Om jeg tolker deg i verste mening står det faktisk at eleven i utgangspunktet ikke ville gått på skole og staten ville spart mer penger på å la eleven ikke gå på skole. Dette vet jeg Høyning ikke mener, vi tar utgangspunkt i at eleven vil gå på skole. Valget blir da mellom at staten skal betale 80 prosent eller 100 prosent, skole som er skattefinansiert er ikke gratis.

Vi er tydeligvis enige om at man trenger privat- og friskoler. Dere vil altså ikke nekte noen å velge annerledes, ikke legge ned noen skoler og kun si nei til initiativ om de spør pent først. Dette vitner i alle fall om et svært liberalt AUF som jeg ønsker velkommen. Jeg håper nå at Høyning ikke har gjort samme blunder han beskylder meg for, nemlig å tillegge Arbeiderpartiet politikk det ikke har.

Aleksander Abelsen

Bystyrekandidat, Høyre

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.