Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker «åpen park for alle når som helst» ved Østsiden hundepark

«Personlig hadde jeg sett at Østsiden hundepark var en åpen hundepark lik hundeparkene i de fleste kommuner – der man har frihet til å komme med hunden sin når man vil.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For nøyaktig et år siden, i juni 20202, sendte jeg et forslag til Fredrikstad kommunen/Gudeberg lokalsamfunnsutvalg om å etablere Østsiden hundepark på et villnisområde ved Kongsten fort.

Det er behov for Østsiden hundepark, både i et miljøperspektiv fordi mange benytter seg av bil til byen for tilgang til den store hundeparken i Bjørndalen, men også for lik tilgjengelighet. Vi er en delt by, alle har ikke bil og kanskje skal komme seg dit til fots.

Gleden var derfor stor da Voica Imrik fra kommunen ringte 27.05.21. med gode nyheter om at hundeeiere på Østsiden nå kan glede oss over et område ved Mineberget vi har fått til disposisjon. Det blir befaring 18. juni. Deretter opprettes parken ved dugnadsinnsats og ved innsamling av private midler.

Personlig hadde jeg sett at Østsiden hundepark var en åpen hundepark lik hundeparkene i de fleste kommuner – der man har frihet til å komme med hunden sin når man vil – all den tid det er båndtvang i nesten seks av årets måneder. På vei til hytta på Rjukan stopper jeg for eksempel ved Notodden hundepark og om jeg kommer søndag eller tirsdag, er parken alltid åpen for hunder av alle størrelser, såfremt de ikke er aggressive eller av en ulovlig rase. Fleksibelt og forbilledlig. Man kan ikke bli ekskludert fordi man kommer med hund av feil størrelse til feil tidspunkt.

Det ligger en stor frihet i «åpen park for alle når som helst». Mineberget hundeklubb må derfor gå i dialog og se på hvordan vi kan få til en løsning for alle. Når vi nå er nullstilte til én klubb med én park på deling, må vi bryte noen mønstre, tenke hundens beste, ikke bare «småhundenes» beste?

Derfor er mitt forslag at lørdag og søndag er parken åpen for alle ettersom de fleste da har fri. Ellers har «småhundene» én dag i uken på hverdager og de andre hundestørrelsene kan kanskje klare å være sammen to dager eller mer slik man greier i alle andre hundeparker.

Gruppa Mineberget hundeklubb har nå over 100 medlemmer og det oppfordres til å vipse penger til innkjøp av gjerde, benker, søppelkasser, skilt mm. En dugnad skal gjennomføres snarlig, og det skal vel gå glatt når klubben har så mange medlemmer.

Kort oppsummert er jeg veldig glad for at Østsiden hundepark, Mineberget, nå er en realitet, så blir det opp til oss hundeeiere å samarbeide og forvalte friområdet/hundeparken til de firbentes beste.

Kommentarer til denne saken