Gå til sidens hovedinnhold

Øivind N. Tolfsen: Jeg erkjenner ikke at det foregår en systematisk rasisme i Norge. Fake news!

Artikkelen er over 1 år gammel

Øivind N. Tolfsen svarer Latoya Wendelbo i debatten som startet med at Tolfsen kritiserte antirasistiske demontrasjoner forrige helg for å neglisjere smittefaren.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så flott Miss-Know-it-all at du åpner med hersketeknikker og en nedlatende arrogant tone. I tillegg at du går på person og ikke sak, men det er jo vi andre vant med fra ditt hold. Altså venstreekstremistene. Men da vet jeg hvilket nivå jeg begir meg ut på. Greit å få oppklart det!

Nå var også innlegget mitt rettet hovedsakelig mot det som skjedde i Oslo der jeg la med et bilde som beviste at det var flere tusen som sto som sild i ei tønne på Eidsvollsplass. Men det kunne visst ikke brukes på grunn av opphavsrettigheter. Tvilsomme avisvinklinger, men den enorme massen på ca. 30–40 personer (etter bildet og bedømme) som møtte opp i Fredrikstad sto ganske så nært de og.

Bildeserie

Se bilder fra demonstrasjonen i sentrum her

Hva mine andre engasjementer har med mitt innlegg og gjøre undres jeg over. Visste ikke at man skulle måles etter hvor mange eller hvor få innlegg man skulle skrive. Og ikke minst temaer. Du vet, i motsetning til dere så vet jeg å slå til i rett øyeblikk. Når man som enkelte andre fra visse partier pøser på med innlegg om alt mellom himmel og jord, så går det ofte folk hus forbi. Jeg vekker folk opp fra den vante tornerosesøvnen fordi jeg vet hvordan man skal vippe folk av pinnen.

Men en ting er greit å få avklart med en gang som du ymter frempå med. Jeg og du deler virkelig ikke samme samfunnssyn, verdier eller verdensbilde. Og jeg er veldig glad for at jeg ikke er som deg og dine likesinnede. Så følelsen er virkelig gjensidig.

Nå til temaet. Du snakker om strukturell rasisme i Norge. Nonsens!

Les også

Grace Bullen (23) ble spyttet etter fordi hun gikk med bunad: – Flere bør sette seg ned og tenke en jævla god stund

Les også

Snakket ut om hverdagsrasismen – så fikk Grace (23) en overraskelse på døra

Jeg har hørt mye i mediene om «skjult rasisme». Med skjult betyr det for meg at man innbiller seg om noe som ikke finnes. Ergo den finnes bare i ens eget hode. For har man masse beviser på offentlig rasisme i Norge, burde man ikke snakke om noe som er skjult. Her gaslighter du et ikke-problem. Men i din verden er vel alle hendelser der en hvit gjør noe mot en svart sånn default rasismemotivert. Ofte er det rett og slett en kriminell handling uten baktanker. Men det skjønner visst ikke du.

Så nei, jeg erkjenner ikke at det foregår en systematisk rasisme i Norge. Fake news!

Jeg kan også komme med eksempler:

Ja, den saken med Benjamin var trist. Men da er vel du gammel nok til å huske den saken med Kjetil Rusvik i 2005. En som var funksjonshemmet som ble slått halvt i hjel på en buss av tre innvandrere, nettopp på Holmlia. Han havnet i koma og ble invalid etterpå.

De tre innvandrerne slapp veldig billig unna (i forhold til den førstnevnte saken, der dommen må sies og være veldig politisk motivert). Og hendelsen med tanke på hvor forsvarsløs han var, er etter mitt syn mye verre. Det gjør meg kraftig forbannet og kvalm. De tre udyrene burde være glad jeg ikke var der for å si det sånn. Hvor var rettferdigheten for Kjetil? Hvor var det toget på 40.000 i solidaritet for hans tilfelle? Nei, han er jo en hvit nordmann, så er vel ikke så farlig.

Håvard Pedersen (18) ble brutalt knivdrept på jobb på Coop Extra i 2018. Begått av en afghaner med midlertidig opphold. Et tilfeldig offer for jihad. Førstnevnte sak var både rasistisk og kynisk motivert (de gjorde blant annet narr av hans funksjonshemning), den andre saken er nok også i samme bane, men her i tillegg fordi han var en tilfeldig vantro som kunne drepes sikkert.

Et kvikt googlesøk viser at siden 1981 til og med 2008 er 58 norske menn og kvinner drept av innvandrere. Mens på samme tidsrom var fire-fem innvandrere drept av nordmenn. Det er en lang rekke drap på nordmenn som knapt fikk noe dekning i sin tid og er blitt fortiet og glemt.

Det var noen eksempler, men det finnes mange flere.

Da kan jeg si at da er Grunnloven feil, og at den burde blitt forandret. Noe som jeg har fått vite har vært tatt opp. De fikk nei, men de demonstrerte likevel. Koronaviruset var visst ikke så farlig likevel da?

Ja, det norske politiet burde vært kraftig reformert og oppjustert. Når folk går imot regler som er satt opp burde det få konsekvenser. Alle demonstrantene skulle vært bortvist, fått bøter og fått beskjed om pålagt hjemmekarantene. Hvis man yter motstand, så har politiet alltids tåregass og batonger. Skal ikke lenger enn til Sverige for å se voldelige opptøyer og vandalisme. Politiet kan og skal bruke alle midler for å fremme lov og orden. Om det så må skytes med skarpt. Hvis ikke begår de en grov tjenesteforsømmelse og burde bli avskjediget.

For å runde av diskusjonen kan jeg opplyse om at Black Lives Matter har tilknytning opp mot islamistiske og antisemittistiske grupperinger. I tillegg har den voldelige terrorgruppen ANTIFA blandet seg inn i mengden.

I USA har jeg sett flere videoer av hvite som blir brutalt slått ned eller stenet av svarte mobber, folk blir dratt ut av lastebiler og slått halvt i hjel mens en hører i bakgrunnen «kill him». Flere politimenn er blitt drept, inkludert svarte. Hele den bevegelsen er blitt en unnskyldning for å skape anarki og politisk kaos. Butikker og kjøpesenter blir plyndret og brent ned som gjør at mange mister levebrødet sitt. Hva pokker har dette med at en svart mann skal ha blitt drept og gjøre?

George Floyd var ingen engel heller. En mann med en voldelig bakgrunn, blant annet truet han en gravid kvinne med å sikte på magen hennes med pistol. Du som feminist og kvinne synes dette er bra, at dette er noe å hedre? Flott type!

Det er noe alvorlig feil i verden når man hyller og forsvarer kriminelle mennesker. Minner meg om folkemengden som ropte «slipp fri Barabbas, og korsfest Jesus». Da er man ikke riktig justert i hodet eller på noen form for verdiskala.

Så får du tro, håpe og føle i den lille boblen din på sidelinjen mens vi andre bretter opp ermene og tar i et tak.

Les også

Et sotrør på Fredrikstad stadion

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.