Fjeld byr på gitarfest

STRENGELEK OG PREK: Øivin Fjeld inviterer gode venner til gitarer og prek på lørdag. Du kan også titte nærmere på mange utstilte gitarer.Foto: Thomas H. Arntsen

STRENGELEK OG PREK: Øivin Fjeld inviterer gode venner til gitarer og prek på lørdag. Du kan også titte nærmere på mange utstilte gitarer.Foto: Thomas H. Arntsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Perry Olsen på Litteraturhuset ringte og utfordret Øivin Fjeld (64) til en gitarkveld. Han takket ja, og lørdag 5. mars samler han seks gitarer og en bass.

DEL

Det er nesten så en tenker på Eagles' tilbakekomst etter 14 års fravær. Men la den tanken ligge. For her er det et annet format og ingen konsert.

– Dette skal være en nerdete kveld for gitarister og gitarinteresserte. Og folk i salen må gjerne spørre hvis de lurer på noe, understreker Fjeld.

– Da telefonen kom fra Litteraturhuset, så tenkte jeg at det var et godt forslag. Derfor har jeg samlet seks gitarister som alle kan ha en historie å fortelle og er glade i å spille. Også tar vi med Rino Johannessen som er en dyktig bassist.

Løs snipp

Sammen skal vi skape en lørdagskveld som er uhøytidelig, men som kan by på mye prek, litt juging og sikkert litt spelling, sier Fjeld.

Og gitarrekka ser ikke så verst ut. Ved siden av Fjeld kommer Tor Inge Rishaug, Svein Finjarn, Bjørn «Krisa» Kristiansen, Jon Pettersen og tenåringen Magnus Berg.

– At Magnus er med, er fordi han er utrolig talentfull og dyktig, og han er den som har vekket min spilleglede igjen. Husk at jeg solgte nesten alt jeg hadde for to og et halvt år siden.

– Hva har skjedd siden. Hvor mange gitarer har du nå?

– Jeg har vært på handletur, og det henger vel rundt 20 hjemme, og med det jeg ellers har, er det nok snakk om 35 totalt, grovregner gissgitarens far.

– Hvor mange gitarer trenger egentlig en gitarist å ha?

– Så mange som mulig.

– Hva står øverst på ønskelisten din?

– En Hagström 3, for den hadde jeg tidlig i min karrière. Og jeg har funnet ut at det finnes tre eksemplarer der ute. Det finnes nok av godsaker å få tak i. Prisen kan være det som stopper meg, sier Fjeld.

Første gitaren

Temaene kan være mange denne kvelden, men muligens blir det snakk om den første gitaren, eller hvilken sang man lærte først.

– Men hvordan skal du få en gitarist til å sitte stille uten klimpring på strengene?

– Det løser jeg lett. Jeg bare gir ham et noteark, humrer Fjeld, vel vitende om at det er mange gode historier om gitarister der ute.

Harald Otterstad, musiker og musikkhistoriker, skal binde det hele sammen. Han kan sikkert bidra med minner, og siden han også er advokat, så vet han hvilke historier som vil være foreldet – og som tåler dagens lys i dag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.