Dommer-Øistein blir leder i FBKs sportsutvalg

MYNDIG: Øistein Pettersen har opp gjennom årene strammet opp mange trenere på sidelinjen Her er det Viktor Ryabih som får servert det gule kortet under en europacupkamp i Spania. Foto: Vidar Henriksen

MYNDIG: Øistein Pettersen har opp gjennom årene strammet opp mange trenere på sidelinjen Her er det Viktor Ryabih som får servert det gule kortet under en europacupkamp i Spania. Foto: Vidar Henriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

I 18 år var Øistein Pettersen (51) vant til å ha det hett som internasjonal toppdommer. Nå går han inn som leder i FBKs sportsutvalg, hvor han håper støyen vil dempe seg.

DEL

Pettersen ble valgt inn i det nye FBK-styret under det ekstraordinære årsmøtet fredag – et møte som ble betegnet som kaotisk. 51-åringen var selv ikke til stede, men det er han som inntil årsmøtet i mars skal lede et nytt sportsutvalg.

– Jeg fikk en forespørsel om jeg ville hjelpe til, men har foreløpig ikke satt meg nok inn i hvordan situasjonen er, sier Pettersen til Fredriksstad Blad.

Legger en slagplan

Tirsdag samlet det nye styret seg for å konstituere seg, samt å legge en slagplan videre.

– Det er en kjensgjerning at jeg har gitt meg som toppdommer. Riktignok leder jeg 18-årslaget til Skogstrand, men først nå har jeg tid til å kunne bidra litt ekstra, sier Pettersen som er ydmyk til oppgaven han har påtatt seg.

– Meningen er at jeg skal hjelpe til rundt det sportslige. Opp gjennom årene har jeg opparbeidet meg et ok nettverk gjennom håndballen, fastslår Pettersen.

Viktig spillerlogistikk

Fredriksstad Blad kunne tidligere denne uken fortelle at A-lagstrener Christer Karlsson (55) onsdag skal gjennom en operasjon for å ta bort polypper i urinblæren. Det er usikkert når svensken er tilbake på sidelinjen.

– Det viktigste er at FBK vil klare seg sportslig også for fremtiden, så det å se på spillerlogistikken blir avgjørende, mener Pettersen som ikke ønsker å ha noen formening om han har planer om å fortsette etter årsmøtet i mars.

Rutinert dommer

Pettersen opparbeidet seg gjennom årene status som en av Norges beste dommere i spann med André Hansen. I 1999 ble de EHF-dommere, hvor de tre år senere ble IHF-dommere. Karrièren teller blant annet både VM Kvinner 2005 og 2007, EM Kvinner 2004 og U-VM Kvinner 2003. Pettersen avsluttet den internasjonale dommergjerningen i fjor ved å dømme EM-kval-kampen mellom Latvia–Ungarn.

Ser mulighetene

Den nyvalgte lederen Håvard Magnussen har også fått summet seg etter at han fredag overtok formannsklubba.

– Nå er det viktig å se mulighetene, hvor det første målet blir å samle klubben. Det har vært noen hektiske dager. Både lørdag og søndag var jeg i dialog med resten av styret. Tirsdag avholder vi vårt første styremøte, forteller Håvard Magnussen som mener klubben vil tjene på kontinuitet i rekkene. Ifølge Magnussen er det Even Haug som skal overta arrangementsbiten, hvor han er i tett dialog med Håkon Wernersen som inntil nylig hadde samme rolle.

– Det blir ekstra viktig å fordele arbeidsoppgaver frem til årsmøtet i mars, hvor det å stable på plass et sports- og markedsutvalg har prioritet, sier Magnussen som også snart vil ha oversikten over klubbens økonomiske situasjon.

Vil snakke med Ulf

– Vi må få status på klubbens likviditet, slik at vi kan vise til bra resultat og balanse for 2017. Det skal reflektere et riktig bilde av hva som skjedde i fjor, sier han.

– Har dere kommet i en dialog med Ulf Berg som fredag trakk seg som sponsor med umiddelbar virkning?

– Det som skjedde var trist, og minst overfor de tre lagene de har jobbet for. Det kom også tydelig frem hos jentene som ga uttrykk for sin takknemlighet overfor Ulf. Forhåpentligvis kan vi snart sette oss ned og ta en prat med Ulf om saken, slutter Magnussen.

  • Les også:

      Her forteller Ulf Berg hvorfor han valgte å trekke supporterklubbens støtte til FBK etter fredagens ekstraordinære årsmøte.

    Send inn tekst og bilder «

    Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

    Artikkeltags