– To år med pandemi har gitt oss noen gode og annerledes erfaringer med å kjøre hjem varm julemat og julepakker til folk. Så etter et rådslag, har vi havnet på at vi gjør det også i år, sier Rune Solberg fra Scandic City.

– Tid og ressurser

Sammen med Kiwanis Club Fredrikstad har de to samarbeidet i årevis om et juleselskap for de som er ensomme på julaften. Men for tredje året på rad blir det altså ikke noe av.

– Tid og ressurser har gjort at vi har landet på denne beslutningen i år. Men målet er å få til begge deler i 2023, sier han.

– Det aller viktigste her er at vi kan hjelpe så mange som mulig. Det er vårt hovedfokus. Så var det mange som likte å få julematen hjem, med en hyggelig eske med julegodt. Det gjør at vi altså vurderer en hybrid neste år. De som ønsker det skal få møtes og være sosiale, mens de som ønsker julematen hjem skal få det, forklarer Solberg.

– Stort behov

I snart 30 år har Kiwanis arrangert selskap for eldre og enslige på julaften, og den årlige julemiddagen på City har vært et kjært tilbud for mange.

Rundt 16-170 mennesker har årlig deltatt på selskapet.

– Til sammenlikning kjørte vi hjem til 140 mennesker i fjor, så vi gleder fremdeles mange. Det er et stort behov, og vi ønsker jo å hjelpe så mange som mulig, sier Solberg.

Men til den store dugnaden på julaften trenger de hjelp. Sjåfører spesielt, til å kjøre godsakene rundt.

– Det er en hyggelig oppgave noen timer på formiddagen, så man rekker fint hjem til julemiddagen selv, ser Solberg.

For å få det hele til å bli en realitet, takker Solberg de mange støttespillerne. Amedia SMB, Barco,AOF, Installatøren Fredrikstad, UngerHøiax, Sparebank 1 Østfold Akershus, Fagforbundet Fredrikstad, XL Knatterudfjellet, Jackon og Andersens Gartneri er alle med på laget.

– I tillegg samarbeider vi med Stjernen Hockey, som skal ha en aksjon ut mot sine sponsorer og støttespillere. Men det er plass til flere, sier Solberg.