• Trykker du på denne linken ser du alle sakene og billedreportasjene Fredriksstad Blad har dekket fra kultur- og underholdningslivet. Denne feeden oppdateres gjennom hele uken.


Ukjent for mange er at «Stjernekamp» sin faste ekspert, Christine Dancke, har sunget opera i flere år. Det er med andre ord solid teoretisk og praktisk operaerfaring samlet bak dommerbordet på lørdag.

Denne kvelden må en ny deltaker forlate konkurransen, mens sju artister går videre til neste uke – da med 90-tallshits som tema.

Her er kveldens rekkefølge:

  • Odd René Andersen: «La donna è mobile» fra Rigoletto av Giuseppe Verdi (1851)
  • Tone Damli: «Les tringles des sistres tintaient» fra Carmen av Georges Bizet (1875)
  • Elle Maija Klefstad Bær: «Duetto buffo di due gatti» (Duett for to katter) – basert på Otello av Gioachino Rossini (1816)
  • Mia Gundersen: «Habanera» fra Carmen av Georges Bizet (1875)
  • Adrian Sellevoll: «En fuglefanger er jeg, ja» fra Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart (1791)
  • Mari Bella: «Una voce poco fa» fra Barbereren i Sevilla av Gioachino Rossini (1816)
  • Aleksander With: «'O sole mio» av Eduardo di Capua og Alfredo Mazzucchi (1898)
  • Damien: «Estuans interius» fra Carmina Burana av Carl Orff (1937)

PS! Du kan stemme på din(e) favoritt(er) både via delta.nrk.no (3 stemmer) og via SMS til 26600 (ubegrenset antall stemmer). Programleder varsler når avstemningen starter og avsluttes.

Gratis fotoshow i mørket

Etter flere år med pandemi og avlysninger arrangeres endelig DOK: 23 i Fredrikstad igjen. Oppstart er fredag.

  • Her ser du noen av de sterke reportasjebildene som skal vises.

1 / 6

Foto: Gina Grieg Riisnæs / Aftenposten

2 / 6

Foto: Paal Audestad/Aftenposten – Audestad bor i Fredrikstad

3 / 6

Foto: Andras Hajdu / NRK

4 / 6

Foto: Harald Henden

5 / 6

Foto: Jan T. Espedal / Aftenposten

6 / 6

Foto: Kyrre Lien / VG

Og når høstmørket har senket seg fredag kveld, kl. 21.30, vil vi få se norske pressefotografers ferske bilder fra krigen i Ukraina.

– Ta med deg fluktstolen og niste og en sekk med noe godt i. Vi fyller hele Blomstertorvet og lager fotoshow – der fasaden på Litteraturhuset Fredrikstad blir byens største lerret. Se unike og gripende bilder, heter det i en melding fra Litteraturhuset.

Dette fotoshowet er gratis.

Les mer om DOK: 23 her.

Nå skal Sunniva, Hedvig, Anne og Aleksander prøve noe nytt

I høstferien, uke 40, forvandles Kongsten fort til en mystisk eventyrskog når Haug produksjoner setter opp familieforestillingen «Prinsessen og halve kongeriket».


– Vi har ikke hatt forestillinger i høstferien før, så det gleder vi oss til å teste ut, sier Anne Haug (23) som er kvinnen bak oppsetningen.

Forestillingen ble første gang spilt sommeren 2021 og er skrevet av Anne Haug. Musikken er komponert av Aleksander Hovland (19).

– Nå er det blitt skrevet flere nye sanger og nye karakterer har fått sin plass i denne nye utgaven av forestillingen. Hedvig Nygaard (18) er koreograf og sanginstruktør og Sunniva Tronsmed Varjord (28) er regiassistent, skriver Haug i en mail til FB.

Det er totalt 25 barn og unge voksne fra 10–23 år med i forestillingen. Se listen her:

Nå er det igjen klart for dansegalla på Hvaler

Lørdag 23. september er det bare å ta frem danseskoene og dra til Hvalerhallen på Asmaløy.

I fjor var det rundt 500 som svingte seg til Lasse Stefanz. I år er Larz Kristerz hentet inn – et av Sveriges mest populære danseband. I tillegg er kommer Hilde Fjørtoft med band, og konferansier er Kai Robert Johansen.

– Vi har gjort henvendelser til blant annet Frivillighetssentraler. Det er en kjent sak at flere i dag har økonomiske utfordringer, så vi har besluttet å dele ut gratisbilletter til personer som sliter økonomisk, skriver Hvalers egen dansebandgeneral Bjørn E. Lilleng i en mail til FB.

Dansegallaen i Hvalerhallen har etter oppstarten i 2001 blitt et viden kjent begrep – og Karsten Blomkvists sildegarn skal pryde veggene.

– Vi håper vi på 600 gjester, sier Johansen.

Les også

Vanvittig billettsalg til Victor Sotberg-show. Sjekk ut alt som skjer denne uken