OBS-varsel: I kveld og i natt skal det hølje ned

OBS-VARSEL: Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel. I løpet av kvelden og natta kan det komme opptil 30 milliimeter nedbør.

OBS-VARSEL: Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel. I løpet av kvelden og natta kan det komme opptil 30 milliimeter nedbør.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av 12 timer i kveld og i natt kan det komme like mye nedbør, som hittil i hele februar. Det kan komme til å hølje ned, og Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel.

DEL

25–30 mm nedbør i løpet av 12 timer er varslet fra Mandal i vest til Østfold. I Fredrikstad vil nedbøren hovedsakelig komme som regn og kan føre til mye overflatevann og vann i veibanen spesielt i urbane strøk.

Kommer mest i natt

– Det kan være mye vann i veibanen i morgentimene tirsdag. Det kan også være nyttig å åpne avløpsveier hvis de for eksempel er stengt av snø og is, slik at vannet for rent bort, sier vakthavende meteorolog, Eldbjørg Moxnes.

Regnværet starter i kveld, men det er i tiden mellom midnatt og klokken seks tirsdag morgen det vil hølje mest ned. Regnværet kommer rett sørfra. Moxnes forteller at det bygger seg opp over Danmark og kommer over Skagerak.

Tilsvarer 30 cm med snø

I kveld og natt kan det komme opptil 30 millimeter nedbør – hovedsakelig i form av regn. Moxnes kan fortelle at det er like mye som det til sammen har kommet på de drøye 26 dagene så langt i februar – til nå har det kommet 31 millimeter.

Et annet mål for hvor mye det tilsvarer er at hvis nedbøren hadde kommet som tørr snø så hadde det blitt en snødybde på 30 centimeter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.