Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer handsfree-kameraet

Artikkelen er over 6 år gammel

Videokameraet LifeLogger fester du på øret.

[Teknofil.no] LifeLogger fester du på øret, og derfor ligner dingsen litt på en forvokst handsfree til mobilen. Det er imidlertid et videokamera.

Ifølge Engadget prøvder utviklerne nå å samle inn 150.000 dollar – litt i underkant av 900.000 kroner – på Kickstarter for å få produktet ut på markedet.

Det finnes flere videokameraer som på en eller annen måte kan festes til kroppen. Det som skiller LifeLogger fra disse er at dette er spesifikt beregnet på å ha rundt hodet, med en bøyle over øret, for å gjøre opptak som viser det samme som det videofotografen ser.


Flere kule funksjoner

Første prototype.

LIfeLogger har dessuten en del finesser virker enten nyttige eller spennende i bruk. Du kan for eksempel ta inntil 8 timers film på en lading, med en opptakskvalitet på 720p i 30 bps. Du kan også ta 5-megapikslers stillbilder, inklusive en såkalt «Time Lapse»-funksjon som tar opptil ett bilde per minutt.

Videre har kameraet GPS-, Bluetooth- og WiFi-støtte, samt at du kan bruke det sammen med både Android- og iOS-enheter. Med trådløs tilkobling til en slik dings, kan du dessuten live-streame via LifeLogger.

Noe slikt kan kanskje ta videoblogging til et nytt nivå?

 

Prisen på dette brukskameraet er heller ikke helt avskrekkende. Støtter du prosjektet via Kickstarter slipper du unna med å betale en drøy tusenlapp, pluss frakt til Norge. Til sammenligning koster det mer avanserte actionkameraet GoPro HD Hero 3+ nesten 3000 kroner i norske butikker.

(Kilde: EngadgetKickstarter)

(ANB)

Kommentarer til denne saken